Bračni par preduzeo drastične mere: Razdelili bogatstvo od 24 miliona dolara, sad nemaju ni cipele (VIDEO)

19.04.2024

20:12

0

Autor: V. I.

Od luksuznih kuća i automobila do haljine, metlice i posude za milostinju

Bračni par preduzeo drastične mere: Razdelili bogatstvo od 24 miliona dolara, sad nemaju ni cipele (VIDEO)
Copyright Profimedia/X/Printscreen

Bhavesh Bhandari i njegova supruga, prebogati bračni par iz Gudžarata u Indiji, izvršili su neočekivani preokret u svojim životima doniranjem kompletnog bogatstva od 200 miliona rupija (24 miliona dolara) u dobrotvorne svrhe. Odlučili su da napuste svoj luksuzan život i postanu džain monasi, oslanjajući se isključivo na velikodušnost drugih za preživljavanje.

Džainizam, koji je jedna od tri najzastupljenije religije u Indiji, propisuje životni put oslobođen svakog nasilja prema bilo kom živom biću.

Od luksuznog života do prosjačkog štapa

Bogatstvo bračnog para Bhandri, stečeno kroz uspešan građevinski biznis, omogućavalo im je život pun luksuza, uključujući skupocene kuće i automobile. Međutim, inspirisani svojom decom, 16-godišnjim sinom i 19-godišnjom ćerkom, koji su već usvojili monaški život 2022. godine, bračni par Bhandari je odlučio da potpuno promeni svoj način života.

Par je započeo proces deljenja svog bogatstva učešćem u povorci dugoj četiri kilometra, tokom koje su donirali sve od novca do mobilnih telefona i klima-uređaja. Okruženi sa oko 35 ljudi, moglo ih se videti kako iz nosiljki daju svoje vlasništvo.

 

 

Kada formalno usvoje život asketa, Bhaveshu i njegovoj ženi će biti dozvoljeno da zadrže samo dve bele haljine, činiju za milostinju i "radoharan" - belu metlu koju koriste džajinski monasi za uklanjanje insekata pre sedenja, što je simbol njihove posvećenosti nenasilju.

Prema izveštajima, 22. aprila par će prekinuti sve porodične veze i odreći se bilo kakve svetovne stvari.

Uobičajena praksa

Ovakve radikalne promene u životnom stilu nisu neuobičajene u Indiji. Slične priče uključuju par iz Madja Pradeša koji je 2017. godine donirao 100 miliona rupija, ostavljajući za sobom trogodišnju ćerku kako bi postali monasi, i multimilionerskog trgovca dijamantima i njegovu suprugu, koji su takođe usvojili monaški život nakon što je njihov usvojeni sin prethodno učinio isto, piše Hindustian Times.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike