Recept dana: Čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom, pravi se lako, bez brašna je, a savršenog ukusa

29.03.2024

07:55

0

Autor: K. O.

Sa njim nema greške

Recept dana: Čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom, pravi se lako, bez brašna je, a savršenog ukusa
Copyright Printscreen/YouTube

Ako su vam se najavili gosti za vikend ili vam treba brza poslastica da obradujete ukućane, imamo sjajan predlog za vas. Lako i brzo napravite čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom.

Iz samog imena jasno vam je da se radi o zanimljivoj kombinaciji ukusa. A u ovaj kolač uopšte ne ide brašno, već je sav od badema i čokolade.

Priprema je vrlo jednostavna, lako će ga napraviti i domaćice početnice, a ne oduzima ni mnogo vremena.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta + pečenje

Sastojci:

  • 5 većih jaja
  • 120 g šećera
  • 200 g badema
  • kora pomorandže
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 3 kašike gorkog kakaoa
  • 15 g praška za pecivo
  • 100 g tamne čokolade
  • 150 ml slatke pavlake
  • ukrasiti pistaćima

Priprema:

Ukoliko nemate bademovo brašno, najpre sameljite 200 g badema. U dublju posudu stavite jaja, šećer, pa umutite mikserom da pobeli i udvostruči se.

Dodajte samleveni badem, u to izrendajte koru od pomorandže i dodajte 100 ml soka od pomorandže, kakao i prašak za pecivo, pa umutite.

Printscreen/YouTube
 

Kada se lepo sjedinilo prebacite u kalup prečnika 23 cm i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kada je gotovo ostavite ga malo da se ohladi, pa uzmite čačkalicu i izbuškajte koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i lagano prelijte preko kore.

Ivice možete ukrasiti mlevenim pistaćima. 

Kada se torta ohladi oko jedan sat u frižiferu, skinite kalup i secite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike