Recept dana: Posni čizkejk - kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete

06.04.2024

07:56

0

Autor: K. B.

Ovaj desert je jednako ukusan kao originalni i sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete ga često pripremati

Recept dana: Posni čizkejk - kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete
Copyright Profimedia

Posni čizkejk je idealan za sve prilike - od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Pruža vam priliku da uživate u ukusnoj poslastici bez dodatka životinjskih proizvoda.

Sada ćemo vam korak po korak predstaviti kako da napravite ovaj divan dezert.

Vreme pripreme:

  • oko 30-45 minuta

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 140 g margarina
  • 5 kašika sojinog mleka

Za žuti fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 500 ml sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za voćni fil:

  • 200 g voća
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike vode

Priprema:

1. U jednoj posudi otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil.

2. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding.

3. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider.

4. U šerpu stavite voće, šećere i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog.

5. Ostavite u frižideru preko noći.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike