Novaku niko nije rekao da nije patriota, Jokić je najbolji i to nijedno takmičenje ne može da promeni! Legendarni košarkaš zagrmeo!

22.05.2024

10:29

1

Autor: A. S.

Izjava je podigla prašinu, ali vremena za popravku dovoljno ima

Novaku niko nije rekao da nije patriota, Jokić je najbolji i to nijedno takmičenje ne može da promeni! Legendarni košarkaš zagrmeo!
Nikola Jokić i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Košarkaši Denvera tekuću sezonu završili su u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pa je Nikola Jokić dobio odmor mnogo ranije nego što je očekivao.

Vest da su Nagetsi okončali sezonu, na izvestan način je obradovala navijače u Srbiji, jer su mnogi pomislili da će Jokić biti odmorniji i orniji da se priključi nacionalnom timu za Olimpijske igre. Međutim, na konferenciji za medije nakon meča sa Minesotom, na pitanje da li će igrati u Parizu, Somborac je istakao da mora da razmisli.

Jasno, pitanje je stiglo u nezgodnom trenutku, ali srpska javnost se već uzbudila šta će biti sa reprezentacijom na još jednom velikom takmičenju bez MVP-a NBA lige.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Ratko Varda ovu izjavu ipak ne uzima kao merodavnu.

- Video sam Nikolinu izjavu, ali teško da je ta izjava merodavna, jer je u nezgodnom momentu. Ispao je sa Denverom, očekivao je da prođe kao i svi mi. Očigledno je da su uticale i emocije i ispažnjenost posle utakmice. Mislim da pitanje novinara posle te utakmice nije bilo na mestu - rekao je Varda u razgovoru ta Kurir.

Poslednjih godina, nekoliko otkaza kako u reprezentaciji Srbije, tako i u ostalim, pokrenuli su temu nacionalne privrženosti i patriotizma, a temperamentni Varda ima mišljenje i o tome.

- Ja mislim da su svi momci tu velike patriote. U svakom poslu koji radite dolazi do zasićenja. Bilo koji posao da se radi uzima se odmor. Tako i u košarci ako se ne uzima pauza dolazi do zasićenja. Svi porede Jokića i Dončića. Međutim, Luka nikad nije došao toliko daleko kao Jokić, sad jeste, ali Nikola dolazi konstantno do polufinala ili finala konferencije - rekao je bivši košarkaš i dodao:

- Normalno je da dođe do povreda kad je tako. Telo nije mašina. Čak i mašina kada dođe do određenog broja radnih sati mora da ide na remont. Mislim da mi kao javnost moramo da imamo razumevanja za te odluke. Da li je Nikola, Vasa ili Bogdan niko od njih nije manje patriota. Najveći ambasadori Srbije su Jokić i Novak Đoković. Novak je isto igrao dva, tri puta Dejvis kup pa mu niko nije rekao "ee nije patriota". Jokić je najbolji na svetu i nijedno Svetsko ili Evropsko to ne može da promeni - jasan je bivši igrač Partizana.

Pred Olimpijske igre, javnost već unapred broji medalje, a kao po navici, košarkaši su na tom spisku.

- Ja sam naviknut kao i svi. Ovi stariji još od 1995. godine pa na ovamo su nas navikli na uspeh. Sve što nije medalja je neuspeh. Prošle godine se pokazalo, pričalo se da nećemo ući u četvrtfinale, a mi smo umalo uzeli prvo mesto. Pričalo se da je Jokić izdajica i ostalo. Mislim da je naše pamćenje plitko. Mi nikad ne bi ni otišli na to Svetsko da nije bilo Nikole. Protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama. Pre toga smo gubili od Belgije i Letonije. Ajde da budemo realni mi ne bismo ni otišli na prvenstvo da nije bilo tog čoveka - podvukao je Varda u razgovoru za Kurir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike