Kakav prevarant! Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica (VIDEO)

20.06.2024

13:30

0

Rio Tinto je došao u Srbiju 2004. kada su na vlasti bili Koštunica, Tadić, Đilas...

Kakav prevarant! Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica (VIDEO)
Miloš Jovanović - Copyright Milos Tesic/ATAImages/

Jedan od lidera srpske opozicije Miloš Jovanović, izneo je stav da bi trebalo formirati front protiv kompanije Rio Tinto u Srbiji.

- Ja sam za to da svi zajedno uđemo u front protiv Rio Tinta, mislim da će to biti jedan od razloga pada ovog režima! - rekao je Miloš Jovanović, Đilasov lažni desničar.

Podsetimo, predsednik Vučić je istakao da je Rio Tinto došao u Srbiju 2004. godine, dok su na vlasti bili Koštunica, Tadić i Đilas. Tokom perioda od 2004. do 2012. godine, Rio Tinto je dobio 9 dokumenata od vlasti i uspeo je da promeni Zakon o rudarstvu kako bi stekao pravo eksploatacije rude. Ovi detalji bacaju svetlo na istoriju ove kompanije u Srbiji i postavljaju pitanje odnosa prema stranim investitorima i eksploataciji prirodnih resursa.

- Rio Tinto je došao u Srbiju 2004. kada su na vlasti bili Koštunica, Tadić, Đilas... Od tada do 2012. su Rio Tintu izdali 9 dokumenata, promenili su Zakon o rudarstvu kao bi im dali pravo eksploatacije rude! - rekao je Aleksandar Vučić u jednom intervju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike