Slovaci najveće iznenađenje EURA, Lukaku je baš maler! (VIDEO)

17.06.2024

19:57

0

Autor: A. S.

Favoriti pali

Slovaci najveće iznenađenje EURA, Lukaku je baš maler! (VIDEO)
Fudbaleri Slovačke - Copyright Tanjug/AP

Fudbaleri Slovačke načinili su najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pobedom nad selekcijom Belgije rezultatom 1:0!

Malo ko je očekivao da će se nešto ovako dogoditi, naročito što je Belgija, uprkos brojnim izmenama u sastavu i bez prvog golaman Tiboa Kurtoe, jedan od favorita, ali Slovaci su pokazali hrabrost, snagu i želju.

Belgijanci su bolje ušli u meč i u prvih nekoliko minuta imali nekoliko sjajnih šansi, a kako to obično biva, nakon promašaja, sledi kazna. Igrao se šesti minut kada je Šranc naleteo na odbijenu loptu i poslao je iza leđa Kastelsa, 1:0.

Na opšte iznenađenje, Slovaci se nisu povukli kako bi čuvali rezultat, baš naprotiv. Na drugoj strani, Doku, De Brujne i Trosar su jedini bili u prilici da ugroze Dubravku, koji je na golu bio i više nego siguran. Ipak, rezultat se jeste promenio i to dva puta, oba puta je Romelu Lukaku postigao gol, slavio svoj rekord, a onda se sudija oglašavao.

VAR je najpre zbog ofsajda, a potom i zbog igranja rukom poništio golove Belgije, pa su Slovaci upisali najveću pobedu na velikim takmičenjima od kako nastupaju na Evropskim prvenstvima.

Blog uživo:

98. minut - Gotovo je, Slovaci slave veliku pobedu, 1:0!

93. minut - Slaviće Slovaci Dubravku ukoliko upišu pobedu

90. minut - Igraće se još sedam minuta

86. minut - Prošao je Openda po levoj strani, Lukaku je ostao sam u srcu šesnaesterca i bez većih problema savladao Dubravku, 1:1! Proveravale su sudije ponovo, Belgijanci su bili u neverici, ali Opendu je lopta takla u ruku, pa je turski arbitar morao da gleda snimak. I nema gola, Slovaci na tribinama slave!

80. minut - De Brujne na Onanu, ali ništa...

76. minut - Umalo se Slovaci nisu ušetali iza leđa Kastelsa, od svega korner

72. minut - Greše Slovaci u odbrani, ali Lobotka ispravlja. Trosar i ekipa, nemoćni

69. minut - De Brujne se vratio u odbranu, sada on delegira igrom Belgije preko celog terena, ali Slovaci su ti koji sve imaju pod kontrolom

62. minut - Neverovatno šta nije gol! Defanzivac Slovačke je slavom spasao gol, Bakajoko je savladao Dubravku, ali ne i Hancka, koji se potom sudario sa kolenom Vavra i ostao da leži na travi!

Tanjug/AP
 

 

61. minut - Trosar i Doku ne posustaju, ali defanzivci Slovačke se ne šale. Ponovo je Lukaku imao sjajnu priliku, ali je pogodio spoljni deo mreže. 

59. minut - Dubravka čuva Slovačku!

56. minut - Odolevali su Slovaci, ali za napad Onane i Lukakua nisu imali rešenje, 1:1. Ali, potrajalo je slavlje, međutim, nakon VAR provere, usledio je novi šok, bio je ofsajd, nema gola!

55. minut - Defanzivci Slovačke odolevaju napadima Dokua i Trosara. Šutirao je i Lukaku, ali još jedna odbrana

52. minut - Lopta je u nogama Slovaka, igra se na polovini Belgije

47. minut - Haraslin preti, Slovaci se ne plaše favorita

46. minut - Nastavlja se. Doku se prebacio na levu stranu i u saradnji sa De Brujneom predstavlja najveću opasnost, ali Slovaci nisu poklekli

Prvo poluvreme

45. minut - Idemo na pauzu sa samo jednim pogotkom i to za Slovake, koji su u finišu imali još dve prilično dobre prilike

42. minut - Strašno šta je Lukaku promašio. Bio je sam pred golmanom, dobio je loptu na tacni, ali dok se nameštao na udarac, odbrana je već bila oko njega

Tanjug/AP
 

 

40. minut - Sjajna akcija Slovačke, povukao je Kucka, na volej je stigao Haraslin, ali je Kastels upisao obranu. 

33. minut - Povukao je De Brujne, napao Doku, dobili su korner, ali je Dubravka upisao još jednu odbranu i nakon šuta Onane.

31. minut - Još jedan pokušaj Božanika, ali pravo u Kastelsa, čini se da su Slovaci ti koji imaju sve u svojim nogama

Tanjug/AP
 

 

29. minut - Dobro je tekao napad Belgijanaca, kada je Mangala napravio prekršaj i zaradio žuti karton. Slovačka kontroliše favorizovanog rivala

26. minut - Doku napada po boku, ali su Slovaci spremni za njegove nalete

21. minut - Greši Slovačka u odbrani, kockao se Dubravka, ali je Trosar šutirao preko gola. Imaju Slovaci problem sa izbace loptu iz kaznenog prostora i otvore napad. Belgijanci krenuli u presing

19. minut - Slovaci imaju terensku inicijativu

Tanjug/AP
 

 

16. minut - Dobar napad Belgije, ali od svega, gol-aut. Favorit kao da je potcenio rivala

9. minut - Razgoropadili su se Slovaci nakon vođstva i krenuli sa mnogo više samopouzdanja

6. minut - Napadali su Belgijanci, a Slovaci stigli do gola, šok za favorita, Šranc je sjajno odreagovao na odbijenu loptu i doneo prednost. Greška nominalnog domaćina

5. minut - Ponovo Lukaku, pa Trosar, ali i ponovo Dubravka

3. minut - Velika prilika za Belgiju, De Brujne, pa Lukaku, ali je ovog puta čuvar mreže Slovačke bio uspešniji

1. minut - Belgijanci od starta igraju svoje, Slovačka paniči

18.00 - Počinje

Poznat je i sastav:

 

 

Ranije danas, u meču grupe E, Rumunija je iznenadila Ukrajinu i slavila sa 3:0. Jasno je već sada da će borba za drugo mesto u grupi biti veoma zanimljiva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike