Srpska lista: Priština nastavlja teror nad Srbima, svi uhapšeni da se puste na slobodu

20.06.2024

13:34

0

Srpska lista se zapitala, čime je to Kurti zaslužio ukidanje sankcija, ako se hapse nevini Srbi, proteruju čitave srpske porodice...

Srpska lista: Priština nastavlja teror nad Srbima, svi uhapšeni da se puste na slobodu
Copyright TANJUG/ SRPSKA LISTA

Srpska lista saopštila je danas da je poslednje hapšenje Srbina nastavak vršenja terora nad srpskim narodom na KiM i zatražila da se Lazar D. i svi ostali nevino uhapšeni Srbi puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi a ne da čame u prištinskim kazamatima širom Kosova i Metohije.

Kako se navodi dok neke članice Evropske unije vrše pritisak da se premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju ukinu sankcije, on svakoga dana nastavlja da vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, pa je tako juče u popodnevnim časovima bez ikakvog razloga uhapšen Srbin Lazar. D iz Zvečana, carinik na prelazu Rudnica, u okolini poznat kao častan čovek koji je bio spreman da pomogne svima bez obzira na nacionalnost a ne kao neko ko treba da bude hapšen i maltretiran.

Tanjug/Srpska lista
 

- Ovo hapšenje Kurtijev režim dovodi u vezu sa protestom građana zbog nasilnog ulaska nelegalnih i nelegitimnih gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan ali u isto vreme niko od onih koji je tog dana bez upozorenja i zakonskog osnova pucao da ubije Dragišu Galjka nije priveden, kao što nije niko osuđen za pokušaje ubistva Srba na Bistričkom mostu ili sprske dece iz Gotovuše na Badnji dan - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Srpska lista se zapitala, čime je to Kurti zaslužio ukidanje sankcija, ako se hapse nevini Srbi, proteruju čitave srpske porodice, ukida platni promet, zabranjuje dopremanje hrane i lekova, zatvaraju srpske banke i institucije.

- Ili je možda sve to uradio uz podršku onih istih koji bi da mu ukinu sankcije i time izbrišu odgovornost za nedela nad Srbima - navela je Srpska lista.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike