I zvezda Fejsbuka raznet na Cetinju: U eksploziji ranjen bivši fudbaler, lekari mu se bore za život (FOTO/VIDEO)

20.06.2024

13:40

0

Autor: 24sedam

Ranjeni Tanasije Tasa Jovanović bio fudbaler, a onda pucač, piroman...

I zvezda Fejsbuka raznet na Cetinju: U eksploziji ranjen bivši fudbaler, lekari mu se bore za život (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Tanasije Tasa Jovanović, teško ranjeni u jutrošnjoj eksploziji na Cetinju u kojoj su poginula dvojica "škaljaraca", očigledno nije slučajna žrtva, sumnja istraga crnogorske policije. Ovaj bivši fudbaler i vlasnik lokala, od kada je okačio kopačke o klin, samo puni vesti rezervisane za crnu hroniku, a sada se lekari u Podgorici bore za njegov život.

Jovanović je gotovo na identičnom mestu, ali 15. jula 2013. godine, ranjen. Tada mu je maskirani napadač prišao s leđa ispred Sportskog centra i iz blizine ispalio šest metaka. Pet su ga pogodila i nanela mu teške povrede.

Printscreen/Facebook/Dragan Roganović ROGO
Nastradali Dragan Roganović

 

Cetinjaninje u avgustu naredne godine bio pod sumnjom da je zapalio taksi vozilo sugrađanina Ivana Latkovića. Ali, tada je Jovanović negirao da ima veze sa paljenjem "pasat".

Zatvorski Fejsbuk sa koka-kolom

Onda je 2016. bio zvezda zatvorskog Fejsbuka. Dok je bio u pritvoru u Spužu, zajedno sa drugim pritvorenicima, slikao se u ćeliji sa gomilom koka-kole, cigareta, grickalica.

Sledeće pojavljivanje Jovanovića u vestima bilo je decembra 2017. godine. Tada su mu službenici Sektora kriminalističke policije zajedno sa Specijalnom antiterostističkom jedinicom i pripadnicima Posebne policije su obavili pretrese na 21 lokaciji na Cetinju i u Podgorici, koje koriste bezbednosno interesantne osobe. 

Onda je bivši fudbaler ranio kuma i njegovog prijatelja. Jovanović je postigao sporazum sa tužilaštvo za počinjena krivična dela teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja. Pristao je da robija četiri godine i osam meseci.  za ranjavanje Neđeljka Perovića i Aleksandra Jabučanina na Cetinju.

Jovanović je, kako se navodi, 5. novembra 2018. dovezao do kuće kuma Aleksandra Jabučanina, izašao do njegovog automobila u kojem je bio sa Neđeljkom Perovićem i iz pištolja CZ kalibra devet milimetara koji je neovlašćeno posjedovao, ispalio najmanje tri projektila. Perović je bio suvozač, dok je Jabučanin bio na mestu vozača. Obojica su zadobili teške povrede. 

Hapšeni zbog razornog eksploziva

U eksploziji su jutros poginuli Petar Kaluđerović (20) i Dragan Roganović (36). Ranjen je njihov "kolega" Mihajlo Borozan (29) sa Cetinja, koji je sa Tasom Jovanovićem povređen jutros u eksploziji u crnogorskoj prestonici, bio je blizak nastradalim "škaljarcima" Petru Kaluđeroviću (20) i Draganu Roganoviću (36). 

Borozan i Kaluđerović, inače najmlađi od trojice braće, u aprilu su uhapšeni u Podgorici zbog razornih eksploziva. Tragovi TNT-a i pentrita pronađeni su na njihovim rukama.

Nastradali Dragan Roganović bio je bokser, uspešni sportista, koji je nekoliko puta bio na nišanu nepoznatih osoba. Jedno vreme je bio i telohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike