"Ovo samo u Srbiji može da se desi!" Pešića naljutilo pitanje o Nikoli Jokiću!

12.06.2024

15:08

0

Autor: G. F.

Selektoru košarkaša smeta što se ne priča o ekipi, nego samo o NBA centru

"Ovo samo u Srbiji može da se desi!" Pešića naljutilo pitanje o Nikoli Jokiću!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Srbija je pre nekoliko dana konačno saznala da je Nikola Jokić na spisku reprezentativaca za Olimpijske igre u Parizu.

Navijačima su sada porasla očekivanja, a selektor Srbije Svetislav Pešić, koji je postao počasni doktor Univerziteta u Nišu, ponovo je morao da odgovara o Jokiću. Pitanje je bilo da li se pribojavao da će Jokić odlučiti da ne igra na OI.

- Kako mislite da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju - rekao je Pešić, pa se čak i malo naljutio zbog svega:

- To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi.

Govorio je Pešić i o odlikovanju za počasnog doktora Univerziteta u Nišu.

- Ne znam odakle da krenem, da se zahvalim, pre svega niškom Univerzitetu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, rektoru Univerziteta i ostalima... Želeo bih da se zahvalim na fantastičnoj organizaciji, prvi put sam u ovakvoj situaciji, bilo je baš emotivno. Drago mi je što je moja supruga bila uz mene, kao i uvek. Ponosan sam na činjenicu da sam dobio ovako veliko priznanje, prvi iz sveta sporta što je ogromno priznanje. Ovo je sve za nešto što se desilo, ali obavezuje kada je u pitanju sport, košarka. Pošto sam selektor odavno to osećam, veliko priznanje za mene, porodicu i košarkaški svet iz kojeg dolazim - rekao je selektor "Orlova", pa zaključio:

- Ovo priznanje uticaće još više na moju motivaciju za sve što nas čeka u budućnosti, a pre svega Olimpijske igre. Ako dosad možda i nisam bio dodatno motivisan, sada imam razlog više da se ukupna motivacija digne na još viši nivo. Znate ono staro, kada se izgubi utakmica, obično se govori o tome da trener nije dovoljno motivisao ekipu. A, skoro da nikada nisam video da je neko pitao ko motiviše trenera, jer i on živi od neke motivacije. Trenera motivišu pre svega igrači u izvršavanju zadataka, kao i ovakve nagrade. Nije floskula, ali ovo zaista obavezuje. Srećan sam što je košarka na neki način dobila ovakvo priznanje. Nadam se da će biti još kolega sa istim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike