Vučić sa Lajčakom o pritiscima Prištine: Normalizacija odnosa i život Srba na KiM nemogući bez ZSO

19.06.2024

19:03

0

Autor: 24sedam

Predsednik je dodao da je EU, kao glavni posrednik u ovom procesu, u Srbiji imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera

Vučić sa Lajčakom o pritiscima Prištine: Normalizacija odnosa i život Srba na KiM nemogući bez ZSO
Tanjug - Copyright Vladimir Šporčić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom istakao je da su imali otvoren dijalog o situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Otvoren i korektan razgovor sa Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva, izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini. Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu. 

Predsednik je dodao da je EU, kao glavni posrednik u ovom procesu, u Srbiji imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera.

- Za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita njihovih ognjišta i budućnosti - zaključio je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike