Bravo Adriana! Vilagoš je osvojila evropsko srebro i postavila državni rekord!

11.06.2024

22:47

0

Autor: D. N.

Marija Vučenović deveta na "starom kontinentu" i ovo je njen najbolji rezultat u karijeri

Bravo Adriana! Vilagoš je osvojila evropsko srebro i postavila državni rekord!
Copyright FOTO TANJUG/ SAS/ MARKO JOVANOVIĆ

Srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Marija Vučenović nastupile su u finalu Evropskog prvenstva u Rimu u disciplini bacanje koplja.

I stigle su odlične vesti pošto je Vilagoš osvojila srebrnu medalju na kontinentalnom šampionatu. Uz to postavila je novi lični i državni rekord (64,42 metara), koji je od 2014. držala Tatjana Jelača koja je u Cirihu koplje dobacila do 64,21 metra. Takođe je hicem preko 64 metra istovremeno osigurala i olimpijsku normu i tako postala 92. član srpske ekspedicije u Parizu.

Kada je reč o Vučenović, zauzela je deveto mesto (58,30 metara) na kontinentalnom šampionatu. Ali to je odličan rezultat za nju, najbolji u karijeri, mada joj je nedostajalo 28 centimetara da se uključi u borbu za medalje.

FOTO TANJUG/ SAS/ MARKO JOVANOVIĆ
 

Evo kako je tekao put 20-godišnje Vilagoš do srebrnog odličja u "večnom gradu".

U kvalifikacijama u ponedeljak je ispunila normu bacivši 60.57 metara, a večeras u finalu koje je počelo u 21.34 prvo bacila 58.16 metara. Drugo bacanje bilo je nešto slabije sa 58.09, a onda je usledilo ono najvažnije bacanje, pomenuto, od 64.42 metara.

Tada se izborila za novu seriju (nova tri bacanja), ali imala i medalju u "džepu". Usledila su nova bacanja, od 57,96 i 57,16 metara, a u šestoj seriji nije brilljirala, ali je ipak ostala "srebrna".

Ispred nje je bila Viktorija Hadson sa 64,62 metara, a iza Norvežanka Marija-Tereza Obst sa 63,5 metara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike