Novak se baš raspričao! Prvo o prepirci sa sudijom, pa o Olginoj pobedi i na kraju o Jokiću: Imam ekskluzivne informacije da li ide u Pariz

30.05.2024

20:09

0

Autor: D. N.

Pričao je i o očekivanjima na turniru na kojem brani titulu

Novak se baš raspričao! Prvo o prepirci sa sudijom, pa o Olginoj pobedi i na kraju o Jokiću: Imam ekskluzivne informacije da li ide u Pariz
Copyright Profimedia

Novak Đoković je obezbedio plasman u treće kolo Rolan Garosa na kojem brani titulu, a posle meča sa Robertom Karbaljesom Baenom dao je kraći intervju na terenu, ali je nedugo zatim razgovarao sa novinarima na uobičajenoj konferenciji.

Prvo pitanje koje je postavljeno najboljem teniseru sveta bilo je vezano za raspravu sa sudijom.

- Neko je vikao, nekoliko reči tokom poena, kada je Karbaljes Baena odradio dropšot. Bio je tu u prvom redu, od početka meča je to radio, nastavio je. Dobro, podržavao je protivnika, ali to je bila smetnja. Kada sam hteo da udarim lopticu, on je vikao. Sudija je rekao da ne može to da okvalifikuje kao smetnju - kazao je Novak koji nije jedini koji se žalio na ponašanje publike.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
 

- Naravno, želite da vas podržavaju ili da imaju barem neki neutralni stav i atmosferu, ali to je nemoguće, posebno kada igrate protiv Francuza, kao što je to imao (David) Gofan ili ja u prvoj rundi. Morate da shvatite da idete u veliku bitku. To je normalno, oni podržavaju svoje igrače i igračice, posebno jer su uglavnom "autsajderi".

To je deo našeg sporta, drugačiji smo od fudbala, košarke, ali istovremeno, želite dobru atmosferu. Sa moje tačke, hoću da vidim tu atmosferu. Vimbldon ima istoriju, kulturu, ali na drugim turnirima hoćete da vidite navijače kako pevaju. To je lepo iskusiiti. Tanka je linija kada se ona pređe i postane nepoštovanje prema igračima. Razumem što je Gofan pre neki dan reagovao tako. Imao sam slične situacije. Podržavam kada igrači ustanu i pobune se, nije uvek lako tolerisati. To je potrebno, jer nećete da trošite nepotrebnu energiju. Ali nekada je i to važno - dodao je Đoković, a zatim nastavio o očekivanjima.

- Osećam da imam kvalitet da odem daleko. Kao što sam rekao pre turnira, neću da idem mnogo ispred današnjeg dana, jer nisam imao dobru formu pred Rolan Garos. Moram da zadržim očekivanja niskim, a nadanja visokim. Uvek ciljam na visoko, ali sada sam svestan tog momenta i šta treba da radim svakog dana, posebno kako turnir napreduje i da dođem do najbolje igre kada to bude najvažnije - kazao je Novak koji želi da se u narednim mečevima što manje zadrži na terenu.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
 

Ako je moguće, da sve rešava u tri seta. 

- Rekao sam da sam se spremao za Rolan Garos. Mnogo bolje igram, udaram lopticu, vidim konstrukciju igre i svog protivnika bolje nego na bilo kom turniru do sada. Ima tu stvari koje mogu da se usavrše i treba da se usavrše, ali kako turnir odmiče, sve će se to bolje utegnuti. Dobro je da dobijam u tri seta, ne želim da trošim previše vremena na terenu. Nisam mnogo pobeda ostvarivao, ali mislim da sam proveo dovoljno vremena na šljaci u Ženevi. Najbolji trening je kada imaš meč, bar sa psihološkog aspekta. Uslovi su dobri, odgovara mi način loptice, prilagođavanje i adaptacija protivniku je važna.

I za kraj su mu postavljena pitanja nevezana za njega samog. Prvo je bilo o pobedi Olge Danilović nad znatno bolje plasiranom Amerikankom, Danijel Kolins. 

- Obradovao me je Olgin uspeh, ali ona se i prošle godine kvalifikovala. Mi o vuku, a vuk na vrata. Olga će da priča o uspesima.

A onda i Nikoli Jokiću, odnosno da li očekuje da MVP NBA lige zaigra za Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Profimedia
 

- Imam ekskluzivne informacije, ali ne smem da ih podelim. Ja imam nešto što niko drugi nema. Kakvu posluku porati. Šalim se, kao navijač, ljubitelj košarke, voleo bih da on igra, kao sportista razumem, ako odluči da ne igra, s obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi.

To je sve naporno i mi to razumemo. Sad je imao malo više vremena, zna on i najbliži da li će igrati, ali sa njim i bez njega je velika razlika. Navijamo kako bi bilo, Bogdan je tu, on je lideri kapiten i drago mi je što će biti na raspolaganju. Pratiću, nadam se da ću biti i ja zdrav, da ću moći da ih gledam. Olga, možda hoćeš ti gledati? Daću ti ja koji poen - zaključio je Novak koji će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Gaela Monfisa i Lorenca Musetija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike