Vučić sa sastao sa Godfrijem: Napredak Zapadnog Balkana u evrointegracijama je neophodan! (FOTO)

29.04.2021

11:46 >> 12:06

0

Autor: J.B.O.

Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan - poručio je Vučić

Vučić sa sastao sa Godfrijem: Napredak Zapadnog Balkana u evrointegracijama je neophodan! (FOTO)
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa američkim ambasadorom Entonijem Godfrijem rekao da bi SAD mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan.

– Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan – poručio je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da su evropske integracije neophodne pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u određenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka.

Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva. On je istakao i da je za Srbiju od velikog značaja američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje.

Vučić i Godfri razgovarali su i o nastavku sprovođenja Vašingtonskog sporazuma kao i o bilateralnoj saradnji, posebno u svetlu obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa.

Predsednik Vučić je rekao da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

– Srbija je uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom – istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana. Stoga je istakao da bi češće posete na visokom nivou potvrdile takvu opredeljenost dveju zemalja i u isto vreme izrazio nadu da bi američki predsednik mogao da poseti našu zemlju.

Pročitajte još:

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su se saglasili da je potrebno više projekata od obostranog interesa i, s tim u vezi, naglasili značaj angažovanja regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike