Stano: Sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom mora biti i primenjeno

19.04.2021

11:20

0

Briselski sporazum dvotrećinskom većinom ratifikovao i kosovski parlament 2013. godine

Stano: Sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom mora biti i primenjeno
Copyright Peter Stano, Youtube printscreen

Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godine, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno”, kaže portaprol EU, Petra Stano za Tanjug.

Povodom osme godišnjice od potpisivanja Briselskog sporazuma, Peter Stano u izjavi za Tanjug posebno naglašava da EU očekuje od Kosova da poštuje svoje preuzete obaveze da će primeniti dogovoreno tim sporazumom.

-Kosovo je ušlo u sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština. Sporazum o tome je postignut u dobroj volji svih strana i nikada nije povučen, naglašava Stano.

pročitajte još

On poseća da je Briselski sporazum dvotrećinskom većinom ratifikovao i kosovski parlament 2013. godine, čime je, kako kaže, potvrđena kosovska međunarodna obaveza da primeni sporazum.

Na godišnjicu potpisivanja tzv. “prvog” Briselskog sporazuma, iz EU, kao galvnog posrednika u dijalogu Beogrda i Prištine, pozivaju da se proces normalizacije odnosa nastavi i dovede do ”uspešnog kraja”

-EU i zenlje članice očekuju da se dijalog nastavi brzo i da se Beograda i Priština ozbiljno angažuju u procesu. Očekujemo primenu svih do sada postignutih dogovora i nastavljamo rad ka sveobuhvatnijoj normalizaciji koja će obuhvatiti sva otvorena pitanja između Srbije i Kosova, zaključio je Stano u izjavi za Tanjug.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike