Ministarka obustavila put zbog lošeg odziva na imunizaciju u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru

07.04.2021

11:08 >> 11:12

0

Atanasković je u Skupštini Srbije rekla da je planirala ove nedelje da poseti te gradove, ali je odustala zbog toga što se tamo mali broj građana vakcinisao

Ministarka obustavila put zbog lošeg odziva na imunizaciju u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Ministarka privrede Anđelka Atanasković zamolila je danas šefa poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja Samira Tandira da pozove građane Novog Pazara, Tutina, Sjenice da se vakcinišu, jer je u tom delu Srbije najmanji odziv.

Atanasković je u Skupštini Srbije rekla da je planirala ove nedelje da poseti te gradove, ali je odustala zbog toga što se tamo mali broj građana vakcinisao.

-Ja ne mogu ni svoje ljude da ugrozim i da odvedem u takvu sredinu gde građani odbijaju, pa i medicinsko osoblje odbija da se vakciniše -rekla je Atanasković.

Tandir joj je odgovorio da situacija u Sandžaku nije dobra kao i u celoj Srbiji, ali da ključnu odgovornost što se tiče vakcinacije imaju oni koji rade u zdravstvenim institucijama.

-Ne postoji izlaz iz ove situacije ako se ne ide putem vakcinacije. Moramo poštovati preporuke Kriznog štaba -rekao je Tandir i pozvao ministarku da obiđe opštine koje je planirala, ali i da ukaže ministru zdravlja da “dva čoveka vode zdravstveni centar Novi Pazar već 15 godina”.

Pročitajte još

Dodao je da on preuzima odgovornost za one ustanove u kojima su kadrovi Stranke pravde i pomirenja.

Podseća da je prošle godine najlošija situacija u vezi sa korona virusom bila u Novom Pazaru i da su neki iz tog grada pokušali da za to okrive predsednicu Vlade Srbije i predsednika.

-Ne, prvenstveno je odgovornost na nama -rekao je Tandir.

Atansković je potom podvukla da građane niko ne može da natera da se vakcinišu ako oni to neće, ali da smatra da bi edukacijom moglo da se pomogne.

Ona je takođe istakla da se planiraju investicije u tim opštinama.

Tandir je ocenio da se permanentno radi na poboljšanju uslova i prilika u Sandžaku i bošnjačkom narodu od 2012. godine, a da vlast Demokratske stranke nije ranije dopustila da se formira Bošnjačko nacionalno veće.

-Danas oni govore o ljudskim pravima, izbornim uslovima – primetio je poslanik, te dodao da je u jeku pandemije predsednik Vučić donirao respirator, a da je nažalost od pojednih to naišlo na osudu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike