Bečić: Besramna i skandalozna izjava Davidovića

13.03.2021

09:31 >> 18:54

0

Davidović je juče rekao da iza pokušaja atentata na njega i episkopa Joanikija stoji Vučić

Bečić: Besramna i skandalozna izjava Davidovića
Copyright Youtube printscreen

Besramna je i skandalozna izjava Milovog tajkuna Miodraga Dake Davidovića da je predsednik Vučić bio umešan u pokušaj ugrožavanja života episkopa Joanakija, kaže Igor Bečić, poslanik i predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Dodaje da je poznato da su u taj pokušaj atentata bili umešani visoki funkcioneri ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kao nalogodavci, te da su to “isti oni koji su svojevremeno pravili plan likvidaciije i predsednika Demokrata Alekse Bečića”, prenosi Tanjug.

Osnivač i predsednik Narodnog pokreta, crnogorski biznismen Miodrag Davidović Daka optužio je predsednika Srbje da je “jedan od nalogodavaca mnogih nedela u toj državi, među kojima i atentata na njega i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u Beogradu”. Davidović je to izjavio na konferenciji za novinare u Nikšiću uoči predstojećih okalnih izbora, a prenosi Mina.

Episkop Joanikije negirao je izjavu kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića, da iza pokušaja atentata na njega stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao, iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019. uveren sam da predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi, rekao je episkop za “Novosti”.

Davidović je juče rekao da iza pokušaja atentata na njega i episkopa Joanikija stoji Vučić.

Predsednik Srbije u obraćanju javnosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocenio je da mnogima smeta što Srbija napreduje najbolje u regionu.

-Nervoza je velika, on mora da pomogne Milu Đukanoviću. Hvala vladiki Joanikiju koji je reagovao i rekao da ja nemam nikakve veze sa pokušajem atentata na Daku Davidovića i vladiku Joanikija, izjavio je sinoć Vučić.

Na skandaloznu izjavu Davidovića, lidera Narodnog pokreta iz Crne Gore reagovao je juče i član predsedništva SNS Nikola Selaković, ocenivši da je Davidović time prevazišao sam sebe i svrstao se među one kojima je, kako kaže, mržnja prema predsedniku Srbije jedini politički program.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike