Priča o prevazilaženju gubitka: Andersenova bajka premijerno u “Radoviću”

06.05.2021

19:02

0

Autor: M. Cukić

Izvor: Tanjug

"Naše pozorište se bavi pravim problemima školske omladine. Pokušali smo da pošaljemo poruku da je svaki gubitak savladiv u životu", kaže rediteljka Ana Konstantinović

Promo / Belkisa Abdulović

Premijera predstave “Priča o majci” nastale prema motivima bajke Hansa Kristijana Andersena u režiji Ane Konstantinović biće održana u petak, 7. maja u Malom pozorištu “Duško Radović”.

“Priča o majci” je bajka za decu i odrasle i prema rečima rediteljke to je priča o prevazilaženju gubitka.

– Naše pozorište se bavi pravim problemima školske omladine. Pokušali smo da predstavom pošaljemo poruku da je svaki gubitak savladiv u životu – kazala je Konstantinovićeva.

Promo / Belkisa Abdulović

Direktor Malog pozorišta “Duško Radović” Aleksandar Nikolić kazao je da predstava, između ostalog, problematizuje sve faze u tugovanju.

– Predstavom ohrabrujemo školsku decu da je moguće kroz duhovnost prevazići sve životne udarce. Čini mi se da nežna poetika Ane Konstantinović pruža sasvim drugačiji doživljaj gubitka našoj publici. Ponosan sam što smo napravili predstavu koja je unikatna u beogradskim pozorištima. Predstavom publiku vodimo u svet snova – kazao je Nikolić.

Promo / Belkisa Abdulović

U predstavi igraju Jovana Cvetković, Damjan Kecojević, Vladislava Ðorđević, Dejan Bošković, a dizajn scenskog prostora, kostima i lutaka poveren je Sandri Nikač.

Pročitajte još

Jovana Cvetković igra u Malom pozorištu “Duško Radović” skoro 15. godina, a kako kaže predstava “Priča o majci” sugeriše klincima i tinedžerima da je gubitak deo života.

– Nije lako igrati za decu jer glumci na sceni nikada nisu sigurni kako će klinci da reaguju u sali. Zato su nam dragoceni komentari iz publike jer obično nakon predstave razgovaramo sa decom o momentima u predstavi koji su na njih ostavili najveći utisak – kazala je Cvetkovićeva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti