Film "Furioza: Pobesneli Maks Saga" ima akcionu scenu koja traje 15 minuta, snimana je 78 dana, a broj kaskadera je šokantan (VIDEO)

21.04.2024

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Tajni naziv ove sekvence bio je "Stairway to Nowhere"

Film "Furioza: Pobesneli Maks Saga" ima akcionu scenu koja traje 15 minuta, snimana je 78 dana, a broj kaskadera je šokantan (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nadolazeći prednastavak "Pobesnelog Maksa: Autoput besa", "Furioza: Pobesneli Maks Saga" imaće akcionu scenu koja traje čak 15 minuta.

Profimedia
 

Producent i dugogodišnji saradnik reditelja Džordža Milera, Dag Mičel, otkrio je da film ima jednu akcionu sekvencu koja traje 15 minuta i koja se snimala čak 78 dana. U snimanju je učestvovalo čak 200 kaskadera, a tajni naziv scene bio je "Stairway to Nowhere".

- Džordž i ja smo imali velike razgovore o tome zašto je baš ova scena tako duga. Razlog je to što vidimo akumulaciju veština tokom bitke, a to je jako važno kako bismo razumeli koliko je Furioza snalažljiva, ali i hrabra. To je najduža scena koju je iko od nas ikada snimio - izjavila je Anja Tejlor-Džoj.

Profimedia
 

Premijera u Kanu

Glumica u ovom ostvarenju igra mladu verziju glavne junakinje, koju je u "Autoputu besa" glumila Šarliz Teron.  

Radnja je smeštena 45 godina nakon nuklearnih ratova oko resursa poput vode i goriva, a posledica je propast čovečanstva. Kada je Furioza (Anja Tejlor-Džoj) još bila dete, otela ju je banda motociklista, predvođena zloglasnim vojskovođom Dementusom. Njen jedini cilj je da se vrati kući, ali i da se osveti Dementusu, kog igra Kris Hemsvort, prenosi Varajeti.

Profimedia
 

Film će svetsku premijeru imati na filmskom festivalu u Kanu 15. maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike