Vojin Ćetković maestralan u predstavi "Mihael Kolhas": Ovacije na premijeri, mnogo poznatih ličnosti i uzvik Voje Brajovića (FOTO)

18.04.2024

09:35

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je priča o čoveku koji na putu kroz Saksoniju, ulazi u sukob sa lokalnim vlastima i o njegovoj odluci da se bori za pravdu

Vojin Ćetković maestralan u predstavi "Mihael Kolhas": Ovacije na premijeri, mnogo poznatih ličnosti i uzvik Voje Brajovića (FOTO)
Copyright ATA Images/F.S.

Predstava "Mihael Kolhas", sa Vojinom Ćetkovićem u naslovnoj ulozi, sinoć je premijerno izvedena u Jugoslovenskom dramskom pozorištuĆetković i glumačka ekipa su nagrađeni višeminutnim gromskim aplauzom gledalaca, u skoro do poslednjeg mesta ispunjenoj sali "Ljuba Tadić".

ATA Images/F.S.
 

Predstava rađena po delu nemačkog pisca Hajnriha fon Klajsta, u režiji Borisa Liješevića, uspela je da tokom dvočasovnog izvođenja zadrži pažnju gledalaca zahvaljujući uigranoj glumačkoj postavi, koja je znalački iznosila i duhovite trenutke.

ATA Images/F.S.
 

Uz Ćetkovića igrali su i Miodrag Dragičević, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov i Aleksej Bjelogrlić.

Ovo je kraj!

Priča o čoveku koji na putu kroz Saksoniju, ulazi u sukob sa lokalnim vlastima i o njegovoj odluci da se bori za pravdu, okončana je dugim i glasnim aplauzom, i rečima glumca Voje Brajovića: "Ovo je kraj!".

ATA Images/F.S.
 

Muziku za ovaj komad je komponovao Kralj Čačka, dramaturzi su Fedor Šili i Miloš Krečković, scenograf Darko Nedeljković, kostimografkinja Marina Sremac, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

ATA Images/F.S.
 

Najavljujući ranije ovu predstavu, Liješević je rekao da je to "priča o čovekovoj potrebi za pravdom i sistemom koji garantuje da će ga, ukoliko mirno živi, vredno i savesno, nagraditi ili bar zaštititi".

- Međutim, Klajst kaže da je želja za pravdom ismejana, ponižena, nazivana nepotrebnim inaćenjem. Čovek koji pravdu traži bude nazvan prznicom, bude marginalizovan - naveo je reditelj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike