Oblačim se stalno kao Elza: Jelena Gavrilović sa drugim glumcima i pevačima na velikom Dizni koncertu (FOTO/VIDEO)

16.04.2024

17:20

0

Šetnja sa junacima najpoznatijih crtanih filmova

Oblačim se stalno kao Elza: Jelena Gavrilović sa drugim glumcima i pevačima na velikom Dizni koncertu (FOTO/VIDEO)
Jelena Gavrilović - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

"Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova" biće održan 12. maja u dva termina (16:30 i 19:30) u MTS dvorani, uz izvođenja melodija iz Diznijevih animiranih filmova na srpskom jeziku, najavila je danas na konferenciji za novinare, koncertna ekipa.

Tanjug/Rade Prelić
 

Među brojnim glumcima i pevačima nastupiće i glumica Jelena Gavrilović.

Prava muzika za decu

- Ovo je jedan pravi projekat koji u našu prestonicu donosi na velika vrata pravu muziku za decu. Veoma izazovan i zahtevan projekat.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Da li se ja poistovećujem sa Elzom? Naravno, ja se i oblačim kao Elza. Neverovatno mi je velika čast da se nađem u ovoj ekipi.

Ovo je trenutno najbolje što Beograd ima u nekom muzičkom svetu. Očekujem da će ovi koncerti doživeti neke nove reprize - rekla Jelena Gavrilović na konferenciji za novinare.

Velike pripreme

Među onima koji će nastupiti je i poznati muzičar Marko Luis, koji je rekao da su u toku "velike pripreme" za ovaj koncert.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Nešto što sam naučio iz Diznijevih filmova a to je da ne treba sve shvatiti preozbiljno. Kad se budemo svi pretvorili u te Diznijeve likove, ne možemo da budemo ozbiljni, puni treme ili  "prespremni" za nešto. Nego mi izlazimo kao ceo deo Diznijeve priče.

Najviše što volim je što ću moći da se popnem na binu i da budem dete - rekao je ovaj popularni muzičar, koji će biti "Skar" lik iz filma "Kralj lavova".

On je rekao da da je ovaj crtani film u Nemačkoj gde je živeo gledao "jeadnaest i po puta".

- To što sam i po je zato što sam zakasnio na jednu projekciju. "Kralj lavova" mi je definitvno jedan od omiljenih filmova, a pesmu koju će pevati "Be prepared" je omiljena pesma mog sina - rekao je Luis novinarima.

Numere iz “Male sirene”, “Kralja lavova”...

Pored Luisa i Gavrilović na koncertima "Dizni (Disney) koncert: Čarobna muzika iz filmova" pevaće i Gorica Popović, Zoe Kida, Dušan Svilar, Nevena Božović, Zejna, Lejla Hot i drugi.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

U pratnji Simfonijskog orkestra Vojvodine sa dirigentom Mikice Jevtića biće izvedene numere iz filmova “Mala sirena”, “Želja”, “Kralj lavova”, “Vajana”, “Mulan”, “Aladin”, “Knjiga o džungli”, “Zaleđeno kraljevstvo”, “Enkanto” “Lepotica i zver” i drugih.

Šetnja kroz Diznijeve animacije

Pevačica Nevena Božović je podsetila da su na prethodnim koncertima "Disney 100" većinski publiku činila deca, i da je važno da čuju na pesme koje su navikli na engleskom u filmovima da se čuju na srpskom jeziku.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Predstavnica Megakom filma Aleksandra Ilić je napomenula da će koncerti 12. maja biti "šetnja kroz Diznijeve animacije", ali da neće ličiti na jubilarne novembarske.

Iz Megakom filma je navedeno da je "Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova“ razvijen pod nadzorom tima, u kome su kreativna direktorka Ejmi Tinkam, muzički direktor Džajls Martin, kao i aranžer Ben Foster.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike