Mia Begović: Sve što sam prećutala posle smrti sestre Ene

23.04.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je odlučila da mnoge detalje iz privatnog života i karijere stavi u pozorišni komad i otvoreno priča o sebi i drugima

Mia Begović: Sve što sam prećutala posle smrti sestre Ene
Copyright ATA Images/M.M.

Gošća Opere i teatra Madlenianum biće poznata hrvatska glumica Mia Begović - žena sa najlepšim osmehom i najdužim nogama jugoslovenskog glumišta. 

Mia je uvek izazivala pažnju medija, naročito posle smrti svoje starije sestre Ene, a onda je odlučila da sve „ono što je prešutjela” stavi u pozorišni komad i otvoreno priča o sebi i drugima. 

Tako je ona autor teksta, reditelj i izvođač svoje monodrame koju će predstaviti i u Beogradu, za koji je vežu najradosnije uspomene, 18. maja, u 20 časova, na Maloj sceni. 

Promo/Madlenianum
 

Žena u ranim pedesetim na samoironičan i duhovit način priča o svojim iskustvima. O svojim usponima i padovima i kako je samo njen bezuslovni optimizam i vizija boljeg sutra održala u trenucima neizbežnih životnih „neprijatnih” situacija. 

Anegdote, sećanja i iskustva koja su obeležila život i karijeru

Pričajući o svom detinjstvu, odrastanju, kao i sazrevanju, jer za nju starenje ne postoji, ni kao glagol u hrvatskom jeziku, zabavlja nas svojim odnosom prema profesiji, odnosom sa kolegama, prijateljstvima, kako ženskim tako i muškim, prema „bivšim” tako i eventualno „budućim”. 

Foto: Privatna arhiva Mie Begović
 

Glumica odgovara na najčešća pitanja koja joj publika, kao i poštovaoci trač rubrika, postavljaju. Od toga kako uspeva da zapamti toliko teksta, kako se bori sa viškom kilograma a mora da uđe u prošlogodišnji kostim, pa pokušava da objasni i to zašto na ekranu izgleda mnogo deblje. Slaveći svoj radni jubilej, priseća se anegdota koje su obeležile njenu bogatu karijeru. 

Predstava je dobila Prvu nagradu publike na Međunarodnom festivalu monodrame u Bitolju u Makedoniji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike