Istraga o Danki na nogama: Stižu ključna DNK veštačenja!

26.04.2024

12:59

0

U istrazi Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru saslušano je do sada 17 svedoka, među kojima su i roditelji ubijene devojčice

Istraga o Danki na nogama: Stižu ključna DNK veštačenja!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

U istrazi ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, predsetoji izvođenje dokaznih radnji, a narednih dana očekuje se da stignu DNK veštačenja oduzetih predmeta. Saslušano je ukupno 17 svedoka, a dvojica osumnjičenih za teško ubistvo deteta u saizvršilaštvu Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz sela Luka, inače radnici borskog "Vodovoda", juče su upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će ih pregledati veštaci neuropsihijatrijske struke.

Među ispitanim svedocima, kako smo već pisali, bili su majka osumnjičenog Dragijevića, Svetlana, otac Jankovića, Dušan, kao i majka i otac ubijene Danke, Ivana i Miloš Ilić koji su potvrdili da su kobnog 26. marta u Banjskom Polju sreli osumnjičene za njeno ubistvo u Banjskom polju odakle je devojčica nestala.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje vodi istragu,Janković se branio ćutanjem, dok je Dragijević do detalja opisao šta se dogodilo i priznao ubistvo. Prema njegovim rečima, oni su Danku oko 14 sati prvo udarili službenim vozilom JKP "Vodovod", a onda njeno telo stavili u zadnji deo "fiat pande". Kad se devojčica osvestila, kako je ispričao, on je zadavio, posle čega su telo deteta bacili na obližnju deponiju.

 

 

Prema njegovim rečima, on je sa ocem i bratom, dva dana kasnije, telo premestio na nepoznatu lokaciju. Gde je telo, tvrdio je da se ne seća.

Posle toga, policija je uhapsila njegovog oca Radoslava (73) i brata Dalibora Dragijevića (40) i osumnjičila ih za pomaganje u premeštanju tela male Danke Ilić. Radoslav se na saslušanju branio ćutanjem, dok Dalibor u tužilaštvu nije ni saslušan, jer je preminuo 7. aprila u 3.10 časova u pritvoru Policijske uprave u Boru. On je, prema nezvaničnim informacijama, policiji priznao da je pomogao bratu.

Potraga za telom male Danke traje već punih mesec dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike