Detalji saslušanja: Belivuka i Miljkovića pitali o putovanju kod vođe "kavčana" i ubistvu u Starčevu

30.01.2021

09:00

0

Belivuk i Miljković juče su doputovali iz Tivta, nakon čega su privedeni na Aerodromu Nikola Tesla zajedno sa još pet članova njihovog obezbeđenja

Detalji saslušanja: Belivuka i Miljkovića pitali o putovanju kod vođe "kavčana" i ubistvu u Starčevu
Copyright Veljko Belivuk/Printscreen/Youtube

Vođa navijača Partizanove frakcije “Principi” Veljko Belivuk, poznatom kao Velja Nevolja i njegov najbliži saradnik Marko Miljković juče su privedeni na informativni razgovor, gde su ispitivani zbog putovanja u Crnu Goru kod Radoja Zvicera i ubistva Timotija Stojanovića u Starčevu.

Belivuk i Miljković juče su doputovali iz Tivta, nakon čega su privedeni na Aerodromu “Nikola Tesla” zajedno sa još pet članova njihovog obezbeđenja. Posle davanja izjava, sinoć oko 17.30 sati, Belivuk je u pratnji svog advokata napustio prostorije SBPOK u Makišu, a ubrzo su izašli i ostali.

– Sa njima je obavljen informativni razgovor zbog putovanja u Crnu Goru, kod Radoja Zvicera, koji važi za jednog od navodnih vođa “kavačkog klana”. Crnogorska policija sprečila je pre nekoliko dana napad na Belivuka i Miljkovića, a u isto vreme, tamo je spremana i likvidacija Marka Ljubiše Kana, koji pripada suprotstavljenoj ekipi i blizak je sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Interesantna je veza između Belivuka i Lazara Ilića, koji je u Srbiji osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, a u Budvi je uhapšen jer se tereti da je on taj koji je trebalo da usmrti Kana – navodi izvor Novosti.

Saslušani i oko ubistva u Starčevu

– Belivuk i Miljković su ispitani i o njihovim saznanjima oko događaja u Starčevu, gde je pre tri dana ubijen Timotije Stojanović, zvani Džimi, koji je pripadao njihovoj navijačkoj grupi. Stojanović je bio bliži sa Miljkovićem, a njihova ekipa bila je u sukobu sa Pančevcem V. J., koji je rodom iz Starčeva – navodi sagovornik.

Prema krivičnoj prijavi beogradske policije, 17. oktobra prošle godine, Ilić je smrtno ranio Šarca u Tržnom centru “Ušće”. Prethodno je na instagram-stranici crno-belih navijača objavljena svojevrsna pretnja Šarcu, za koga se tvrdilo da sarađuje sa policijom. Mesec dana kasnije mu je pucano u glavu.

Pročitajte još

Postoje određeni operativni podaci da je u kriptovanom telefonu, pronađenom kod Ilića u Budvi, a koji je crnogorska policija uspela da “otvori”, sačuvana komunikacija koja navodno povezuje Belivuka i Ilića.

– Dobili smo informacije iz Crne Gore da ga je na ove okolnosti ispitivala i tamošnja policija, ali je odbio da odgovori na njihova pitanja. Sumnja se da su Kana hteli da ubiju “kavači”, a Belivuk je baš u to vreme gostovao kod Zvicera. Interesantno je da vođa “Principa” nije znao da kaže crnogorskoj policiji ko bi želeo njegovu smrt – navodi sagovornik Novosti.

Belivukovu i likvidaciju Miljkovića u Tivtu je sprečila crnogorska policija i uhapsila dvojicu osumnjičenih. Do tivatskog aerodroma oni su juče prebačeni blindiranim vozilom Radoja Zvicera, i stalno su bili pod policijskom pratnjom, sve dok avion u kojem su bili nije poleteo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike