Pet metaka u Nikšićanina: Uvoznik hrane za ljubimce žrtva osvete u ratu Crnogoraca

12.06.2024

08:00

0

Autor: 24sedam

Tomislav Ćirović (47) pogođen je sa dva metka u glavu i tri u leđa

Pet metaka u Nikšićanina: Uvoznik hrane za ljubimce žrtva osvete u ratu Crnogoraca
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović/MUP

Tomislav Ćirović (47), čovek bez policijskog dosijea, ubijen je u sačekuši, u Skadarskoj ulici, u centru Beograda. Pogođen je sa dva metka u glavu i tri u leđa ispaljenim iz pištolja kalibra 7,65 milimetara, i to ispred vrata svoga stana.

Motiv ubistva nikada nije otkriven, kao ni ubica, kažu da su ih te noći 12. juna 2007. bila dvojica. Samo su ostala nagađanja da je pet metaka u ovog Nikšićanina ispaljeno u ratu među Crnogorcima na privremenom radu u Beogradu.

Neposredno pre ubistva, Ćirović je sedeo s prijateljima u popularnom kafiću "Ke pasa". Rastao se s njima i krenuo kući. Ušao je oko 21 sat u zgradu broj šest u Skadarskoj ulici i popeo se na drugi sprat. Kada je prilazio svom stanu odjeknuli su hici

Sačekuša na drugom spratu

Veruje se da su u zločinu učestvovala dvojica napadača. Ubice su čekale u mraku zgrade, na stepeništu između drugog i trećeg sprata. U Nikšićanina su pucali iz pištolja, s leđa. Prvo je pogođen sa tri metka u leđa, a kada je okrvavljen pao, prišli su mu. I overili su ga sa dva hica u glavu.

Očevici su izjavili da su u tom trenutku videli dvojicu kako beže. Jedan je izašao iz ulaza zgrade, sa pištoljem, a drugi je pobegao na sporedni. Nikada nisu identifikovani.

Supruga pronašla telo

Telo ubijenog Nikšićanina pronašla je supruga. Policiji je izjavila da je, pre pucnjave, čula buku iz hodnika i učinilo joj se da se njen suprug borio da nekim.

Ćirović je rodom iz Nikšića, a 20 godina je proveo u Nemačkoj. Imao je suprugu i ćerku, a u Beogradu je 2000. godine kupio stan ispred koga je i ubijen. Iz Nemačke se definitivno doselio u Beograd 2003. 

Po dolasku u Beograd, Tomislav Ćirović je ušao u poslovne vode i otvorio firmu "Happy Dog". Legalno je uvozio hranu za kućne ljubimce. Počeo je sa Nemcima i Holanđanima, uglavnom preko veza koje je stekao decenijskim radom u Nemačkoj. U Beogradu je, pored uvoza hrane, imao i svoju prodavnicu. Hranu za kućne ljubimce prvo je prodavao u hotelu "Jugoslavija", a kasnije se preselio u Tošin bunar.

Osveta "radnika" iz Crne Gore

Upućeni u dešavanja u beogradskom podzemlju tih godina su nezvanično pričali da postoji velika verovatnoća da je Ćirovićevo ubistvo čin osvete za neke druge likvidacije, iako on s tim nema nikakve direktne veze.

- Njegova jedina krivica, kako se pričalo, jeste prijateljstvo s nekim ljudima - pisalo se u beogradskoj štampi uz naglasak da je rat Crnogoraca na "privremenom radu" u Beogradu počeo je 2006. godine u borbi za prevlast na tržištem narkotika. 

Njegovo ubistvo povezivali su sa misterioznom smrću njegovog zemljaka iz Nikšića Dragoslava Strikovićem (41). Ovog Nikšićanina snajperista je ubio hicem u leđa 21. decembra 2005. godine. Ubistvo se dogodilo na parkingu Sportskog centra "25. maj" na Dorćolu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike