Tužilac otvorio karte u slučaju Danke Ilić: Biće optužnica protiv dvojice pritvorenih! (FOTO/VIDEO)

07.06.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Glavni tužilac u Zaječaru Miodrag Canović, uz priču o Srđanu Jankoviću, provukao i - optužnicu

Tužilac otvorio karte u slučaju Danke Ilić: Biće optužnica protiv dvojice pritvorenih! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam

Istraga o sudbini Danke Ilić (2), devojčice iz Bora, zbog čijeg je nestanka 26. marta ustala cela Srbija, kao da se potpuno pretumbala posle dugoočekivanog saslušanja osumnjičenog Srđana Jankovića (50), iz sela Luka. 

Facebook
Danka Ilić

 

Radnik borskog "Vodovoda", posle hapšenja 6. aprila, u policiji je priznao zločin. Onda je zaćutao, da bi 4. juna progovorio pred tužiocem i negirao krivično delo, uz napomenu da Danku nikada nije video.

24sedam/Goran Sivački
Sudija će jedini meriti (ne)priznanje Srđana Jankovića

 

- Pred zakonom su obe njegove izjave iste težine, jer ih je dao pred svojim advokatom - i izjava u policiji u kojoj je priznao zločin, i navodi pred tužilaštvom da devojčicu nije ni video. Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu iz tužilaštva. Uz optužnicu, obe ćemo dostaviti sudu - rekao je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu devojčice u Banjskom Polju.

 

 

U ovoj izjavi tužioca zanemaren je poslednji deo - "uz optužnicu, obe izjave ćemo dostaviti sudu". Znači, Više tužilaštvo u Zaječaru ima dokaze koji jasno ukazuju na to da su Janković i njegov kolega Srđan Dragijević (50) iz Zlota počinili zločin za koji su pod istragom.

Dok čekamo optužnicu, koju najavljuje Canović, tužiocu, ipak, curi vreme, po Zakoniku o krivičnom postupku. Tako je već iscurilo za osumnjičenog pomagača, Dragijevićevog oca Radoslava (73), jer se našao na slobodi, a pod istragom je zbog pomaganja sinu u prebacivanju tela Danke Ilić sa divlje deponije na nepoznatu lokaciju.

Printskrin/facebook
Dejan i Radoslav Dragijević

Zakon je jasan u članu 310.

- Ako javni tužilac ne završi istragu protiv osumnjičenog u roku od šest meseci, dužan je da obavesti neposredno višeg javnog tužioca o razlozima zbog kojih istraga nije okončana - navodi zakonodavac.

Danka Ilić je nestala 26. marta iz dvorišta majčine kuće u Banjskom Polju. Danima je na stotine ljudi pretraživalo teren i lokalne deponije, ali devojčice nije bilo nigde. Zbog nje je prvi put aktiviran i sistem "Pronađi me". Kasnije, 4. aprila, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je do detalja ispričao kako je počinjen zločin za koji su osumnjičeni Dragijević i Janković. I do danas telo devojčice nije pronađeno, a dvojica osumnjičenih su u pritvoru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike