"Grobari" mu i danas pevaju pesme: Demir Jukić smrtno ranjen u stomak, pa preminuo posle dva meseca! Ubica nikada nije otkriven

07.06.2023

20:45

0

Navijač Partizana pogođen u stomak, a od posledica ranjavanja preminuo posle nešto više od dva meseca

"Grobari" mu i danas pevaju pesme: Demir Jukić smrtno ranjen u stomak, pa preminuo posle dva meseca! Ubica nikada nije otkriven
Demir Jukić i detalj sa "večitog derbija" - Copyright Printscreen/Youtube/GROBARI.NET/Facebook

U krvavom navijačkom obračunu, koji se dogodio 8. juna 2017. godine, oko 23 sata, u novobeogradskom Bloku 72, smrtno je ranjen tada osamnaestogodišnji Demir Jukić. Mladić, kome i danas "grobari" pevaju pesme, preminuo je 19. avgusta iste godine. posle nešto više od dva meseca borbe za život u zemunskoj bolnici. Ubica Demira Jukića do danas zvanično nije otkriven i ovaj zločin punih šest godina nije rasvetljen.

Jukić je preminuo od posledica ranjavanja u obračunu sa navijačima Crvene zvezde početkom juna u ulici Dr Ivana Ribara broj 98 u novobeogradskom Bloku 72. On je kobne večeri bio kod prijatelja kada je izbio obračun između "grobara" i "delija", iako je iz drugog kraja Novog Beograda.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, grupu navijača Partizana "Vandal bojs", među kojima je bio i Jukić, napala je kobne večeri velika grupa navijača Crvene zvezde, od kojih je jedan potegao pištolj i pucao prema "grobarima". Jukić je tada ranjen u stomak, a posle čak 12 operacija i komplikacija izazvanih bakterijskom infekcijom, on je preminuo.

Očevici su navodno ispričali da se krvavi obračun dogodio zbog nekoliko grafita koje su navijači suparničkog kluba prefarbali.

Kako je skrhani otac Demira Jukića kasnije objasnio za medije, nakon što je njegov sin prisustvovao okršaju navijača u ulici Dr Ivana Ribara i zadobio metak u stomak, njegovo zdravstveno stanje dodatno je pogoršala bakterijska infekcija.

Imao 12 operacija

- Prevezli su ga u KBC "Zemun" zbog rane u stomaku, ali su se nakon toga pojavili problemi sa bakterijom koja je napala njegove krvne sudove, tačnije jednu arteriju, koja je zbog toga stalno pucala. Probali su da ga održe i bajpasovima, imao je 12 operacija, a posle poslednje su mi lekari prvi put rekli da je stanje kritično, da je srce prestalo da mu radi, kao i da je bio na odeljenju intenzivne nege - ispričao je Demirov otac.

Printscreen/Facebook/Demir Jukic
Demir Jukić

Sutradan rano ujtru roditelje ranjenog tinejdžera zatekla je stravična vest. Njegov otac krenuo je u bolnicu da proveri stanje svog sina kada mu je saopšteno da je Demir preminuo.

- Operacija je bila kasno sinoć, pa sam pozvao dežurne oko 2 sata izjutra da pitam kako je prošla intervencija, ali su zaposleni u bolnici bili jako neljubazni, maltene su me pitali zašto ih zovem tako kasno i ometam ih. Nisam mogao da verujem da su bili tako neprijatni, te sam oko 6.30 ujutru otišao tamo. Kad sam se raspitivao za dete, čistačica mi je samo pružila ruku i izjavila saučešće. Niko od lekara me nije obavestio ni o čemu, možete da zamislite kako sam se osećao - istakao je otac skrhan bolom posle smrti sina.

Printscreen/Facebook
Demir Jukić sa prijateljem

Tužni otac bio je ogorčeni na lekare i na policiju.

- Ne znam ni u koliko sati mi je dete preminulo, ni kako je došlo do toga, ništa. Moji prijatelji su par sati kasnije, pročitavši vest na internetu, došli u posetu da izjave saučešće i to je to. Sin mi je ubijen ni kriv, ni dužan, imao je 18 i po godina. S druge strane, država ne preduzima ništa. Niko iz policije nas nije kontaktirao da nas obavesti dokle se stiglo sa istragom, nemamo nikakav njihov izveštaj. Sve što znamo je da je došlo do koškanja zbog ispisivanja navijačkih grafita. Voleo bih kada bi se vlasti više pozabavile ovim pitanjem, da mladi ne ginu ovako - zaključio je tada Demirov otac za medije.

Horda na nekoliko momaka

Poznanici porodice Jukić bili su u neverici da se Demirov život završio na tako tragičan način.

- To je bilo divno dete iz divne porodice, njegov stariji brat je kao i on, momak za primer. Mogu samo da kažem da sam ponosna što sam upoznala takvu familiju. Ne mogu da verujem da je preminuo, tragedija, nemam reči - ispričala je jedna od poznanica porodice.

Printscreen/Facebook/Demir Jukic
Demir Jukić

Neposredno posle ranjavanja Jukića, navijači Partizana međusobno su se organizovali i davali krv za Demira. Stajali su u redu ispred bolnice i čekali da daju krv za neku od operacija koje su bile, ne bi li mu život bio spasen. Zbog Demirovog ubistva niko nije uhapšen.

- Ono što sam čuo od prijatelja jeste da se tu odjednom našlo stotinu automobila, da je čitava horda nagrnula na njih nekoliko momaka. Niko od njih koji su sedeli tu nije imao više od 19 godina, nisu nikoga dirali, niti je moj sin išta uradio u životu zbog čega bi ovako stradao. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto ne. Želim da znam zašto su ga ubili, želim da vidim tog čoveka koji je to uradio, samo da mi objasni zbog čega je moralo ovako – ispričao je ranije za medije Demirov otac.

"Grobari", u znak sećanja, svake godine pale baklje na dan Demirove smrti i pevaju čuvenu navijačku pesmu "i kad je teško, i kad je tuga, uvek ćete voleti grobari sa juga“ i skandiraju Demir Jukić. Na zgradi ispred koje je Jukić ubijen stoji oslikan mural sa njegovim imenom i godinom rođenja i smrti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike