Ždrokinac likvidiran ispred hotela i to mesec dana posle sina! Jotka i još sedmorica optuženi za učestvovanje u ubistvu

06.06.2022

18:45

0

Zločin se dogodio 6. juna 2018. godine nešto posle 10 sati ujutru

Ždrokinac likvidiran ispred hotela i to mesec dana posle sina! Jotka i još sedmorica optuženi za učestvovanje u ubistvu
Dejan Stanković Ždrokinac (3) - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Dejan Stanković Ždrokinac (71) izrešetan je pre tačno četiri godine u kruševačkom naselju Prnjavor. Zločin se dogodio 6. juna 2018. godine nešto posle 10 sati ujutru. Samo mesec dana od ubistva njegovog sina Vojina i starijem članu porodice sa debelim kriminalnim dosijeom, priređena je brutalna "sačekuša".

Ubice oca priredile su istu sudbinu kao i likvidiranom sinu, tako što su u njega pucale usred bela dana. Vojin Stanković (41), koji je važi oza jednog od šefova kruševačkog podzemlja, skončao je posle rafala usred centra grada naočigled običnog naroda, prolaznika, a više hitaca u starjeg Ždrokinca ispaljeno je ispred starog hotela "Golf" u naselju Prnjavor.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu rasvetlili su posednjeg dana avgusta iste godine ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca i uhapsili dve osobe. 

Uhapšeni su I. G. zbog sumnje da je počinio ubistvo u saizvršilaštvu i Zoran Jotić Jotka, vođa takozvane kruševačke grupe, zbog sumnje da je pomagao u ubistvu. Jotić je ranije osuđivan i na robiji je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda.

Kao neposredni izvršilac ovog ubistva osumnjičen je S. R. za kojim je raspisana međunarodna poternica, jer se sumnjiči da je u maju 2018. godine u Kruševcu ubio Vojina Stankovića, inače sina ubijenog Ždrokinca. Suđenje za ubistvo Ždrokinca i dalje traje, a osim Jotića optuženo je još sedam osoba.

Oslobođeni za ubistvo zubara

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je oko 10 sati sa više hitaca ispred ulaza u hotel "Golf". On je policiji bio dobro poznat od ranije po raznim krivičnim delima, pa i zbog ubistava, a otac je Vojina Stankovića, koji je važio za žestokog momka iz tog grada, a koji je samo mesec dana ranije likvidiran u centru Kruševca dok je sedeo u kafiću. Dejan je ubijen pred mnogobrojnim očevicima i to navodno zbog neraščišćenog sukoba svog sina.

Ubio dvostrukog agenta iz JAR

Dejan Stanković Ždrokinac bio je označen kao osoba koja je na Đurđevdan 2018. u blizini Prvog osnovnog suda u Beogradu ubila dvostrukog agenta iz Južnoafričke Republike Gorga Darmanovića. Ubijeni je imao crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanezburgu. Dan posle tog zločina u Kruševcu je likvidiran Stankovićev sin. Porodica Ždrokinca u Kruševcu je bila poznata po umešanosti u kriminal, a navodno su blizanci Dejan i Vojin živeli u Južnoafričkoj Republici i bili u Legiji stranaca.

Dejan je policiji bio dobro poznat od ranije, i to ne samo zbog svog sina i unuka. Dejan Stanković ima i brata blizanca Vojina, i obojica su bili poznati kao kriminalci iz ovog grada. Šira javnost je za njih čula kada je u Kruševcu 2014. godine ubijen stomatolog Milutin Rokić. Za ovaj zločin bila su osumnjičena upravo ova dva brata. Kako su međutim jednojajčani blizanci, policija nije uspela da utvrdi koji od njih dvojice je pucao u zubara i oni su tada oslobođeni optužbi.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Policija je bila gotovo sigurna da je stomatologa ubio baš Dejan Stanković, ali to nije moflo da se dokaže. Tužilaštvu nije pomoglo ni to što je na snimak ukazivao da je Dejan kriv jer je bilo primetno da osoba ima karakterističan hod, a Dejan je pomalo hramao na desnu nogu.

Metak kroz šaku u čelo

Za sud je bilo bitno i to što tužilaštvo nije uspelo da dokaže gde se u vreme ubistva nalazio Vojin Stanković. Pošto ima švedske isprave, Vojin Stanković je tokom 2014. i 2015. godine više puta ulazio i izlazio iz Srbije, ali granična policija nije evidentirala kuda se sve kretao jer je koristio i lažne isprave.

Printscreen/YouTube/Rudar 7 Facebook/Vojin Stanković
 

Stankovićevi rođaci i prijatelji su čitanje presude propratili ovacijama, dok je on kratko rekao: "Hvala Bogu da u ovoj zemlji ima pravde". Članovi Rokićeve porodice bili su šokirani presudom.

Na Dejanovog sina Vojina Stankovića. kome je ime dao po bratu blizancu, ubica je ispalio sedam metaka, međutim njega je pogodio samo jedan u kafiću "Arabika". On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio direktno u čelo. Lokali su bili prepuni, a žrtva je sa još dve osobe bila u kolima, ali oni su vrlo brzo pobegli.

Osumnjičeni je izašao iz kafića, otvorio vatru, a ljudi su krenuli da beže. Na prve pucnje skoro niko nije odreagovao, jer nisu shvatili šta se dešava. To je bilo tačno u 13.20. Navodno, Vojin nije ni mogao da se prepozna posle obračuna, jer je metkom pogođen u glavu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike