Tri sata istine: Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dao iskaz, ispričao sve šta je radio (FOTO/VIDEO)

04.06.2024

13:16

0

Autor: I. P.

Srđan Janković (50), osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2), napustio Više javno tužilaštvo u Zaječaru, posle tri sata saslušanja

Tri sata istine: Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dao iskaz, ispričao sve šta je radio (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/I.P. Facebook

Srđan Janković (50), osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2), danas je napustio Više javno tužilaštvo u Zaječaru, nakon što je tri sata davao izjavu o događajima od 26. marta u Banjskom Polju.

Tokom iscrpnog ispitivanja, Janković je posle 62 dana ćutanja detaljno opisivao okolnosti jezivog zločina koji je potresao Srbiju. Sagovornik iz tužilaštva navodi da je osumnjičeni izneo svoju verziju događaja i odgovarao na niz pitanja o motivu, načinu izvršenja i svoje kretanje u vreme ubistva.

Printscreen/Facebook/Jovana Dragomirović
Danka Ilić

 

Janković i njegov kolega iz borskog "Vodovoda" Dejan Dragijević (50) uhapšeni su 4. aprila pod sumnjom da su ubili Danku. Od tada su u pritvoru. Dragijević nije izabrao opciju ćutanja i odmah je ispričao šta su njih dvojica uradili.

Tvrdio je da su, tog 26. marta, službenom "pandom" udarili devojčicu u Banjskom Polju, kraj njene kuće u kojoj je bila sa mlajkom Ivanom. Telo su potom ubacili u gepek i ostavili ga obližnjoj divljoj deponiji.

Kasnije je telo prebačeno a zbog pomaganja uhapšeni su Dragijevićev otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40). Otac je nedavno izašao iz pritvora, dok je brat preminuo u policijskom pritvoru 7. aprila.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike