Premijer Vučević pozvao prosvetare na razgovor: Čak dva napada na nastavnike u jednom danu! Hitna reakcija nadležnih!

14.06.2024

10:19

0

A. R. (32), osumnjičena je da je pretukla nastavnicu biologije iz OŠ "Jovan Dučić", dok su učiteljicu S. Đ, koja predaje u OŠ "Sveti Sava" na Vračaru napali otac i majka učenice trećeg razreda

Premijer Vučević pozvao prosvetare na razgovor: Čak dva napada na nastavnike u jednom danu! Hitna reakcija nadležnih!
Miloš Vučević - Copyright Instagram milosvucevic

Nakon čak dva incidenta koja su se desila u toku jučerašnjeg dana u dve osnovne škole u Beogradu, predsednik Vlade Miloš Vučević sastaće se, kako je najavljeno, sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti.

- Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastaće se sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti danas, 14. juna 2024. godine u 14 časova, u zgradi Vlade Srbije - navodi se u saopštenu vlade Srbije.

Podsetimo, A. R. (32), osumnjičena je da je pretukla nastavnicu biologije iz OŠ "Jovan Dučić" i zadržana je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Njoj se stavljaju na teret krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

- Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13.06.2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi - saopštilo je Treće OJT.

Sa druge strane, učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ "Sveti Sava" na Vračaru, povređena je juče kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda nakon što se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi.

- Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 - objasnio je izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike