Zoran ubo Snežanu nožem 21 put, pa se isekao po vratu i potkolenici: Na sudu tvrdio da ne zna zašto ju je ubio i da se ne seća zločina!

05.06.2023

08:00

0

Zoran Pavlović, optužen za ubistvo Snežane Simić, u sudnici objasnio da ga zovu Čutura, jer pije već 15 godina

Zoran ubo Snežanu nožem 21 put, pa se isekao po vratu i potkolenici: Na sudu tvrdio da ne zna zašto ju je ubio i da se ne seća zločina!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Ustupljene fotografije

Zoran Pavlović (51) na svirep način, na današnji dan prošle godine, nožem je ubio svoju bivšu vanbračnu suprugu Snežanu Simić (47) u njenoj kući u Barajevu, a potom pokušao da presudi sebi tako što je isekao vrat i potkolenicu. Preživeo je pokušaj samoubistva i trenutno mu se sudi u beogradskoj Palati pravde.

Pavlović se tetreti za krivično delo teško ubistvo. Kako se navodi u optužnici, on je, pod uticajem alkohola, 5. juna prošle godine oko 12 časova došao do kuće u kojoj je živela Snežana i u dvorištu joj nožem, koji je poneo sa sobom, zadao 26 uboda u vrat, trup i gornje udove.

Pošto je ubio Snežanu, Zoran Pavlović je sebe isekao po vratu i potkolenici i kolima Hitne pomoći ubrzo je prevezen u Urgentni centar. Lekari su se borili za njegov život, jer je rana na vratu bila duboka i izgubio je mnogo krvi.

Oni su bili u vanbračnoj zajednici godinu dana, raskidali su i mirili se, pa se razišli 10 dana ranije, a on je sumnjao da je Snežana našla drugog. Kobnog dana video je kako kosi travu u dvorištu kuće svojih roditelja, gde se odselila kad je otišla od njega. Otišao je, kako saznajemo, svojoj kući, uzeo nož i vratio se u njeno dvorište.

Krvoproliće su videle Snežanine komšije, koje su pozvale policiju. Ona je, inače, radila kao medicinska sestra u domu zdravlja.

Zaboravio zločin

U sudnici Višeg suda u Beogradu, Pavlović je u svoju odbranu ispričao da se seća da je tog dana u garaži kod kuće popravljao auto i da mu je došao drug Darko Tošić, da je prethodno popio četiri-pet rakija, da su nastavili da piju, a sledeće čega se seća je da se probudio u bolnici i da nije znao zašto se tu nalazi. Rekao je da se ne seća ni kada je Darko otišao, a ni da je on otišao kod Snežane.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Zoran P.
Zoran Pavlović

- Sa Snežanom sam živeo oko godinu i po u mojoj kući u Barajevu. Godinu dana pre ovog događaja ona se vratila u kuću roditelja, jer se nije slagala sa mojom majkom. I posle toga smo bili u vezi i nastavili smo da se viđamo svaki dan. Imali smo i zajedničkog psa, kojeg smo čuvali na smenu, zavisno kako je ko radio na poslu. Nismo imali većih problema u vezi, osim sitnih svađa. Desetak dana pre tog događaja, u maju smo išli za vikend u Banju Vrujci i tu noć kad smo se vratili prespavala je kod mene, pa smo ujutru zajedno otišli na posao - pričao je Zoran Pavlović.

Na pitanje sudije Marine Anđelković zašto je ubio Snežanu, Zoran je odgovorio: "Ne znam šta da kažem zašto sam to uradio."

A na pitanje tužioca kako je i kada dobio nadimak Čutura, optuženi je objasnio da ga je dobio davno, zbog pića, i da pije poslednjih 15 godina.

Na suđenju je svedočio i Snežanin otac Slavoljub Simić, koji je ispričao da su oni tada bili kod druge ćerke u Božidarevcu, kod koje su se preselili sedam meseci ranije, jer se Snežana stalno sukobljavala sa njegovom suprugom i volela da bude glavna.

"Stalno bio pijan ili pripit"

- Nisu se slagale, nijedna nije htela da popusti, a ja te rasprave više nisam mogao da slušam, pa smo otišli kod druge ćerke. Povremeno smo dolazili kući. Snežana je živela na spratu, a mi u prizemlju. Ona je htela da otkupi polovinu kuće od sestre i već je deo renovirala. Zorana znam odranije, popravljao mi je kola, ali ne znam zašto su se njih dvoje razišli. Nikada je nisam pitao. Ona je imala svoj život, mnogo je radila u privatnom domu zdravlja i nikada mi se nije žalila da je maltretira. On je posle tog razlaza povremeno dolazio kod nas, popio bi kafu i pivo i njih dvoje su normalno razgovarali. Snežana se nije opijala, ali je znala da popije pivo - svedočio je Snežanin otac.

Foto: Privatna arhiva/Ustupeljena fotografija
Snežana Simić

U sudnici su ispitani i Snežanini sin i ćerka. Sin David Lukić kazao je da mu se majka nije žalila na Zorana i da nikada nisu razgovarali o tome zašto više ne žive zajedno.

- Kad su živeli zajedno dva puta sam bio kod njih i u mom prisustvu su se normalno ponašali i pričali. Posle sam ga par puta sreo kad je dolazio kod majke i popili smo piće. On je često pio, stalno je bio pijan ili pripit i meni je to smetalo - kazao je David.

Ćerka Anđela Lukić kaže da je živela sa majkom godinu dana kod Zorana, ali da je ona za to vreme više bila u srednjoškolskom domu u Beogradu i da je kod njih dolazila vikendom kad nije išla kod tate u Veliku Planu. Dodala je da se pred njom nisu svađali.

Na telu je Snežana imala ukupno 26 rana. Pet rana je bilo probodno, pa je komisija veštaka utvrdila da je ona ubodena 21 put. Veštak medicinske struke Zoran Mihailović naveo je da su sve rane nanete jedna za drugom u kratkom vremenskom periodu.

- Na telu žrtve je bilo pet teških telesnih povreda opasnih po život. One su dominantno dovele do iskrvarenja i smrti, dok su ostale povrede tome doprinele. Ne može se opredeliti kada je koja rana zadata, niti utvrditi njihov redosled. Žrtvi je trebalo nekoliko minuta da izgubi svest zbog gubitka krvi i u tom periodu je trpela bolove visokog intenziteta, najvišeg mogućeg. Smrt je nastupila brzo nakon gubitka svesti - rekao je Mihailović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike