Poslednja poruka nestalog Milana iz Niša: Ujna otkriva detalj koji je mogao biti znak da se dešava nešto neobično

12.06.2024

17:56

0

Milan je prekjuče oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme

Poslednja poruka nestalog Milana iz Niša: Ujna otkriva detalj koji je mogao biti znak da se dešava nešto neobično
Milan Đorđević/Ilustracija - Copyright Pixabay/Facebook

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša, koji je nestao preksinoć na izletištu Bojanine vode na Suvoj planini kod Niša, nastavljena je i danas od ranih jutarnjih sati, drugog dana zaredom. Pripadnici policije, gorske službe spasavanja, rođaci, prijatelji i meštani Gornje studene pretraživali su širi prostor Suve planine počev od Planinarskog doma na Bojaninim vodama gde je pronađen Milanov službeni automobil “škoda”. Ali, od njega, za sada, ni traga - ni glasa.

Porodica nestalog Nišlije ne gubi nadu da će biti pronađen. Oni sumnjaju da je Milan negde pao, da se povredio i da ne može da dozove pomoć jer su mu telefoni ostali u kolima.

- Nastavljena je potraga jutros od 8 časova. Teren je baš nepristupačan jer je trava dosta visoka. Valjda će da ga nađu danas. Ja sam se iskreno nadala da će i juče da ga nađu. Mlad je, zdrav je, sportski je tip čoveka, i rekreativno se bavi planinarstvom . Nadamo se da će da ga nađu uskoro, malo nam je problem što to već traje dva dana jer ako se negde povredio, već je dva dana na istom mestu – kaže Maja Mihajlović, ujna nestalog Milana.

Preentskrin/Facebook
 

Ona je zahvalna niškoj policiji jer je iste večeri krenula u potragu, iako propisi nalažu, kada se traga za odraslom osobom, da se sačeka prvo 24 časa.

- U šoku smo jer je on totalno odgovoran čovek, nije neko ko može tako nešto da uradi. On je završio stomatologiju ali radi u farmaceutskoj firmi dugi niz godina. Totalno ozbiljna osoba. I kada smo prijavili policiji mi smo insistirali na tome, predočili smo im da je ozbiljan čovek, da ne može da nestane iz čista mira. I hvala policiji, iste večeri su izašli na teren i počeli da ga traže – priča Maja.

Poruku poslao oko podne

Milan je prekjuče oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno.

Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio je u odelu i u salonskim cipelama jer se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. I od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

-Prekjuče oko podne je poslao poruku supruzi da ne može da stigne da dođe po decu. Kad neko ne može od njih dvoje da uzme decu, javi se I drugi ode. Nije se čuo, samo je poslao poruku. Posle je viđen u 18.30 časova. Taj čovek koji ga je poslednji video, izgleda da je to ipak bilo dole u selu, u Jelašnici. I da su ga tu videla neka deca, kako sedi. Ali to je bilo u Jelašnici, a ne gore na Bojaninim vodama. Svi mi nadamo ćemo bar nešto da čujemo, ali ništa, nikakvog traga. Osim što je auto nađen tamo, kod Planinarskog doma, od njega nikakvog traga – kaže Maja.

Auto pregledali forenzičari

Milanov službeni automobil je bio zaključan a juče su ga forenzički pregledali policajci I nakon toga ga odvezli. Milan je iz automobila izašao bez telefona - u automobile su ostala oba aparata – I privatni I službeni. Porodica apeluje da ako ga je neko video, javi policiji.

-Svi koji idu na Bojanine vode idu pre podne, da bi se vratili dok je dan. Niko ne ide noću tamo. On je poslednji put viđen u 18.30 časova a u 20.30 časova već pada mrak. Nemoguće je da ga baš niko nije video. Ja se nadam da će neko da nam nešto javi ako ga je video, ali niko nam ništa za sada ne javlja – kaže Maja.

Kako je nestao Milan

Milan Đorđević nestao je 10.juna na izletištu Bojanine vode na Suvoj planini, koje je udaljeno od Niša oko 17 kilometara. Na na sebi je imao belu košulju sa plavim štraftama, teget pantalone i braon cipele. Ukoliko ga je neko video može javiti policiji na broj 192.

U akciji potrage za nestalim MIlanom, uključen je i pas tragač koji je obučen za takvu vrstu pretraga. Prema nezvaničnim informacijama za traganje se koristi I dron za termovizijskim kamerama.

Auto nađen preko aplikacije

Milanov automobil je pronađen preko aplikacije sinovljevog pametnog sata koji je povezan sa njegovim telefonom.

-Sin njegov ima pametni sat preko koga su povezani telefoni. Tako su došli do toga da je Milanov auto na Bojaninim vodama. Kod planinarskog doma je auto nađen i onda je njegov brat otišao tamo sa drugovima. Međutim, auto je bio zaključan, a Milana nije bilo. Mi smo još pre toga obavestili policiju o nestanku. I kad su našli auto, onda su rekli policiji gde se nalazi automobil pa je policija otišla tamo i pozvala Gorsku službu. I počeli su odmah da ga traže – ispričala je ranije Maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike