"Plaćenici" koji su ubili "škaljarca" u Marbelji osuđeni u Španiji: Belivukov pokajnik ih pominjao u sudnici

07.06.2024

15:38

0

"Simke je pucao na njega na onom pešackom prelazu, a Džingis je bio vozač", rekao je Srđan Lalić

"Plaćenici" koji su ubili "škaljarca" u Marbelji osuđeni u Španiji: Belivukov pokajnik ih pominjao u sudnici
Mesto ubistva Miloša Peruničića u Marbelji - Copyright Printscreen/Sindicato Unificado de Policía

Sud u Malagi osudio je Miloša M. na 18 godina zatvora, a srpskog državljanina Nemanju Simića na šest meseci manju kaznu zbog toga što su 2. juna 2020. u centru Marbelje u Španiji ubili "škaljarca" Miloša Peruničića (41). Kako prenose španski mediji, sud je odredio i da porodici žrtve isplate 50.000 evra.

Peruničić, koji je i sam osuđivan ranije, ubijen je dok je bio na pešačkom prelazu a utvrđeno je da su osuđeni bili plaćeni za zločin kao i da je on likvidiran u ratu "škaljarskog" i "kavačkog klana". Milošu M. u kaznu je uračunato i šest meseci zatvora, koliko je dobio za falsifikovanje isprava, pošto je kod sebe imao lažna dokumenta.

- Sud smatra da je dokazano da su osuđeni 2. juna 2020. u dogovoru, za novčanu naknadu, motorom došli do Ulice Artura Rubinštajna. Žrtvu su čekali skoro sat vremena, maskirani kacigama i maskama, kako ne bi bili identifikovani - navodi se u presudi.

Kako prenose španski mediji, opisano je da se Peruničić pojavio oko 13.50 sati na ulici. Ranije se pisalo da je Simić bio obučen u mornarsko odelo.

- Nemanja Simić prišao mu je s leđa dok je prelazio pešački prelaz. Pucao mu je četiri puta u leđa iz poluautomatske puške. Kada je Peruničić pao na zemlju, ponovo je pucao u njega i ispalio ukupno 12 hitaca. Kada je Simić "završio posao" Miloš M. koji ga je čekao na motoru došao je do njega i zajedno su punim gasom pobegli s mesta zločina - napisano u presudi, a prenose španski mediji.

Lažna dokumenta

Istražitelji su otkrili tokom postupka i da su dvojica egzekutora "škaljarca" prethodno iznajmila kuću u Esteponi, u kojoj su boravili danima pre izvršenja zločina, a u kojoj su se krili i posle surove likvidacije usred bela dana. Kada su iz pripadnici španske policije identifikovali i locirali, tokom pretresa iznajmljene kuće, navodno su pronašli vozačku dozvolu, ličnu kartu i pasoš Hrvatske sa fotografijom Miloša M., koji je koristio ime i Nikola Dević, a dokumenta imao na ime Ante K., ali i detaljne skice, mape i planove za likvidaciju.

O ubistvu Miloša Peruničića u Marbelji, pred Specijalnim sudom u Beogradu, govorio je i svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić. Lalić je otkrio da je Peruničić bio kum jednog od vođa "škaljarskog klana" Alana Kožara, koji je u julu 2020. ubijen na ostrvu Krf.

- Nemanja Simić Simke i Džigins Kan boravili su u Španiji. Simke je imao poternicu zbog pucnjave kod nekog tržnog centra na Karaburmi, a i ovaj drugi je bio pod poternicom. Peruničic je bio kum Alana Kožara. Miljković je preko šuraka saznao da je Peruničić tamo u Marbelji i odradio je pripremu ubistva - rekao je Lalić pred Specijalnim sudom u Beogradu i potvrdio da je Simić pucao u Peruničića.

Motor nije hteo da upali

- Simke je pucao na njega na onom pešackom prelazu, a Džingis je bio vozač. Imali su neke probleme sa motorom, nije hteo da upali, pa su nađene neke potkape sa njihovim DNK i uhapšeni su. Krili su se u Marbelji, ja sam obezbedio "Skaj" aparate, poslao ih preko rentaakara, a posle smo im ubacili i kada su uhapšeni - otkrio je Lalić ulogu pripadnika Belivukovog klana u zločinu u Marbelji.

Peruničić je samo osam meseci pre nego što je ubijen izašao iz zatvora u kom je služio kaznu od šest godina zbog trgovine drogom. Navodno je u Španiju došao 2013. i to pod imenom Slaviša Z. i državljanstvom Bosne i Hercegovine. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici na kojoj je pronađen kokain.

On je inače robijao i u Srbiji, gde je odslužio takođe kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu, a njegovo ime pominjalo se i u vezi sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. u Zagrebu. U trenutku kada je ubijen u centru Marbelje, snimao je glasovnu poruku na telefon. "Neko puca, pucaju",  čuje se navodno na snimku koji je Peruničić poslao. Na snimku se osim njegovih povika čuje i kako odjekuju hici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike