Oglasio se otac Danke Ilić: Gajimo nadu da će nam se naše sunce malo vratiti

12.06.2024

15:05

0

Miloš Ilić naglasio da porodicu svaki dan uništava realnost da devojčice nema tako dugo

Oglasio se otac Danke Ilić: Gajimo nadu da će nam se naše sunce malo vratiti
Nestala Danka Ilić - Copyright Facebook

Miloš Ilić, otac Danke (2) koja je nestala u Banjskom Polju kod Bora 26. marta, a koju su prema rezultatima istrage ubili radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), kaže da se sa majkom devojčice i najbližim rođacima i dalje delićem duše i srca nada da će ćerka odnekuda doći.

- Gajim nadu, odnosno svi mi potajno gajimo nadu, da će nam se Danka naše sunce malo, odnekuda pojaviti. Ali, surova dešavanja, odnosno realnost da je nema tako dugo nas uništavaju svaki dan - kaže Ilić za "Republiku".

24sedam/Katarina Mihajlović
Otac Miloš Ilić

 

Nadljudskom snagom koja mu je potrebna da ide na posao i zarađuje za egzistenciju porodice, uprkos slabosti koju oseća, Ilić živi takozvani normalan život i dobar je otac trogodišnjem sinu kojem sestra nedostaje beskrajno i ženi koja je pred porođajem. Njihov život je unesrećen preko noći, a Dankine stvari su im svaki dan pred očima i mogu da se pomire sa činjenicom da je nema.

Zaplenjeno na desetine predmeta

Danka je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a policija je nakon 10 dana potrage i detaljnih provera uhapsila Jankovića i Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Dragijević je detaljno opisao ubistvo, objasnio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali bezuspešno.

Policija je iz kuće Dragijevića u Zlotu zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Oduzeta su i oba automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dragijevićev brat Dalibor (40) preminuo je 7. aprila u borskoj policiji. Svetlana Dragijević, njihova majka, preminula je 15. maja u kući komšinice.

Čekaju se veštačenja

Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premesti telo devojčice Danke, pušten je na slobodu.

Više tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike