Ovaj simpatični ljubimac proglašen je psom herojem godine zbog neverovatnog razloga (VIDEO)

01.12.2021

09:30

0

Bun je preživeo veliku okrutnost još dok je bio štene

Ovaj simpatični ljubimac proglašen je psom herojem godine zbog neverovatnog razloga (VIDEO)
American Humane - Copyright Printscreen/YouTube, American Humane

American Humane, neprofitna organizacija posvećena životinjama, svake godine održava izbor za psa heroja godine.

Ljudi mogu da nominuju bilo kog psa koji pomaže ljudima i drugim životinjama, uključujući službene, terapijske, vojne i detektivske pse, a javnost onda odlučuje o pobedniku.

Ove godine pobedu je odneo Bun. Pre nego što je završio u azilu, on je pretrpeo pravi užas, zbog čega više ne može da koristi zadnje noge. 

Srećom, udomila ga je jedna porodica koja mu je obezbedila invalidska kolica koja mu pomažu da se kreće. Nakon toga je prošao trening za terapijskog psa.

Njegova divna priroda i entuzijazam za život čini ga savršenim za tu profesiju, navodi sajt "American Humane". Danas je njegova misija da širi svoju radost na druge svojim zaraznim osmehom.

Bun zaslužuje titulu američkog psa heroja jer svakodnevno pomaže deci i inspiriše ih da savladaju prepreke koje im je postavio život. 

- Kada ne širi radost kao terapeutski pas, on radi na tome da poboljša život psima s poteškoćama u kretanju u skloništima. Pogledajte samo njegov osmeh. On će promeniti svet - zaključili su i uručili mu nagradu za psa heroja 2021. godine. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike