Dirljiv susret tera suze na oči: Godinu dana od nestanka, kuca iz Francuske nađena u Srbiji (VIDEO)

12.04.2024

18:17

0

Autor: V. I.

Vlasnik je jedva čekao da zagrli svoju mezimicu

Dirljiv susret tera suze na oči: Godinu dana od nestanka, kuca iz Francuske nađena u Srbiji (VIDEO)
Copyright Printskrin/facebook

Francuz Remi Daržer je pre godinu dana pošao na putešestvije po Grčkoj na biciklu sa svojom kucom Rajkom. Ženka mešanac imala je posebna kolica i činilo se da je veoma srećna što može da prati svog gazdu u ovoj izbudljivoj avanturi. Međutim, 7. aprila prošle godine, dok su bili u poseti  Aleksandropolisu, gradu na krajnjem istoku Grčke, Rajka je samo nestala. Očajni vlasnik je narednih mesec dana, uz pomoć lokalne volonterske organizacije pokušavao da nađe svoju četvoronožnu prijateljicu, ali ona kao da je u zemlju propala.

 

 

Osim što je podelio molbu za pomoć na društvenim mrežama, Remi je i štampao plakate s fotografijom i opisom svoje Rajke, ali sve je bilo uzalud. Pas kao da je u zemlju propao. Zbog ličnih obaveza morao je da se vrati u Francusku, očajan jer je potrga za Rajkom bila bezuspešna. Ali, nije prestajao da gubi nadu.

"Štampali smo plakate sa Rajkinom fotografijom, snimili smo čak i Remijev zvižduk, u nadi da ćemo tako moći da je dozovemo. Pročešljali smo ogromnu površinu u nadi da ćemo je pronaći. Plašili smo se jer ima planina i šuma s vukovima“, rekla je ona za grčke medije Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je učestvovala u potrazi za Raikom, prenosi Index.

 

 

 

A onda, godinu dana nakon nestanka, desilo se čudo - Rajka je nađena, i to baš u Srbiji na granici s Bosnom i Hercegovinom. Remi je objavio na svom Fejsbuku:

 

"Pozdrav svima. Imam zadovoljstvo i radost da saopštim da je Rajka pronađena u Srbiji, blizu granice s Bosnom i Hercegovinom. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali. Vera pomera planine", napisao je presrećni Francuz.

Nikom nije janso kako je pas uspeo da pređe toliku kilometaražu i preživi godinu dana na ulici. Ljudi su je primetili kako luta i odveli je kod veterinara da joj očita čip. Tako su saznali da pas pripada Francuzu i kontaktirali s njim.

Pogledajte kako je izgledao dirljiv susret vlasnika sa svojom kucom Rajkom nakon godinu dana:

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike