Srbi pokazali jedinstvo pred neprijateljem: Hiljade trobojki i jasna poruka iz Beograda da smo deo slobodarskog sveta! (FOTO/VIDEO)

24.05.2024

14:10

0

Ne samo da se država, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksndrom Vučićem, lavovski (iz)borila protiv zlotvora, već je i srpski narod prepoznao opasnost koja se nadvila nad Srbijom i potrebu za ujedinjenjem

Srbi pokazali jedinstvo pred neprijateljem: Hiljade trobojki i jasna poruka iz Beograda da smo deo slobodarskog sveta! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Samo sloga Srbina spasava je naša nacionalna krilatica koju češće kroz istoriju nismo primenjivali, nego što jesmo. Možda je to postao vremenom naš moto, baš zato što smo za jedinstvom vapili i što nam je ono često toliko nedostajalo. 

Ipak, nije uvek bilo sve tako crno. Osim perioda nesloge i razjedinjavanja našeg korpusa, u našoj istoriji je bivalo i slavnih momenata ujedinjenja, a nacionalno jedinstvo je uglavnom dostizano onda kada su nam narod i država bili u egzistencijalnoj opasnosti.  

Jedan od primera kada je postojao, skoro pa apsolutni, nacionalni konsenzus bilo je vreme NATO agresije 1999. godine kada se nacija ujedinila pred bezobzirnošću spoljnog neprijatelja, uprkos tome što je zemlja bila duboko politički podeljena pre toga. Pred agresorom su te razlike bile stavljene po strani i svi su se stavili u funkciju odbrane otadžbine od zlotvora. 

Fizička agresija je prestala, iako agresori drže i dalje deo naše teritorije pod okupacijom, ali hibridni rat i agresija traju i u mirnodopsko vreme i to nesmanjenom žestinom.

Ovih dana isti ti agresori su izvršili na nas najbrutalniju agresiju drugim sredstvima - želeći da nas proglase za genocidne. 

Ko je kako glasao: Ove zemlje su pravi prijatelji Srbije

Glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici u GS UN je bio i lakmus test zemalja koje su suverene i slobodarkse i na strani pravde i istine u odnosu na one druge koje to nisu. Sve zemlje koje su glasale za sramnu rezoluciju nosiće trajnu sramotu, dok zemlje koje su glasale protiv mogu da se nazovu slobodarskim zemljama sa kičmom. 

Kako je i predsednik Aleksandar Vučić govorio prethodnih dana, na ovom glasanju se videlo ko su zapravo pravi prijatelji Srbije, a ko su lažni.

19 zemalja, među kojima je i Srbija, je glasalo protiv ove sramne rezolucije i ostali su na strani pravde. 18 zemalja je potvrdilo da su zaista pravi prijatelji Srbije.  

Tanjug
 

Države koje su uspele da se odupru velikim pritiscima svetskih sila i stali na stranu jedne male, ali slobodarske Srbije, su:

Antigva i Barbuda, Belorusija, Kina, Komori, Kuba, Demokratska Republika Kongo, Severna Koreja, Dominikana, Eritrea, Esvatini, Grenada, Mađarska, Mali, Nikaragva, Ruska Federacija, Sao Tome i Principe, Nauru, Sirija i naravno Srbija. 

Srbija je zahvalna i onim zemljama koje su ostale uzdržane, a to su:

Alžir, Angola, Argentina, Jermenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Bocvana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slonovače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Kazahstan, Kenija, Kiribati, Laos, Liban, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papu Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Sveti Kits i Nevis, Sveta Lucija, Sveta Vinsent i Grenadini, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad i Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati, Vijetnam.

Država se strahovito borila da se suprotstavi usvajanju sramne rezolucije i u velikoj meri je uspela u tome, jer su kreatori antisrpske rezolucije dobili daleko manje glasova nego što su želeli, obzirom na to da je natpolovična većina bila ili protiv ili uzdržana - formalno je rezolucija prošla samo iz razloga što su promenili pravila i odigrali jako perfidno uvlačeći afrički i islamski svet u svoje podle namere.  

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Ne samo da se država, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksndrom Vučićem, lavovski (iz)borila protiv zlotvora, već je i srpski narod prepoznao opasnost koja se nadvila nad Srbijom i potrebu za ujedinjenjem. Srbi u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji su zdužno podržali naše rukovodstvo i ne prihvataju žig genocidnog naroda.  

Najveći deo sveta bio protiv sramne rezolucije 

Iako je sramna rezolucija juče usvojena, jasno je da je bila reč o pirovoj pobedi posrnulog kolektivnog Zapada. Pošto nisu mogli da proguraju rezoluciju u SB UN, gde su 2015. godine ''popili veto'', nisu imali ni dvotrećinsku većinu u GS UN, pa su marifetlucima obezbedili da se (iz)glasa tzv. prostom većinom. Ipak, za sramnu rezoluciju su glasale svega 84 zemlje, što je ispod polovine članica UN, obzirom na to da 84 članice od 193 predstavljaju svega 43,52 odsto.  Daleko više zemalja je bilo protiv, uzdržano i odsutno u odnosu na one koje su glasale za.

Ako imamo u vidu sastav zemalja koje su glasale za i protiv, jasno je da je na strani Srbije bila većina svetskog stanovništva i većina svetske teritorije. Dovoljno je reći da su protiv sramotne rezolucije glasale Rusija i Kina, kao i velike afričke zemlje poput Malija i DR Konga. Indija je bila uzdržana, što znači da nije podržala rezoluciju. 

Vidimo da najveće i najmnogoljudnije zemlje, države pred kojima je svetla budućnost u multipolarnom svetskom poretku nisu podržale sramnu rezoluciju, što govori u prilog tome da je ona čedo dekadentnog i opadajućeg Zapada. No, ovo su poslednji trzaji tog degenerativnog poretka, koji se ruši. Znaju da njihova moć nepovratno opada, pa su sada nervozni i najagresivniji. Ničija nije gorela do zore, a i najcrnje je pred svitanje. 

Beograd je srpski grad - građani izašli na ulice i pokazali svoj stav o sramnoj rezoluciji o Srebrenici

Za razliku od nekih pređašnjih vremena, kada su na vlasti bili neki drugi kojima nacionalni interesi nisu bili ni na pretposlednjem mestu, a kada je Beograd bio centar jugoslovenstva i antisrpske ideologije, sada je i Beograd pravi srpski grad i njegovi građani su reagovali na dešavanja u GS UN isto kao i sve ostale srpske patriote širom srpskog sveta. 

Građani Beograda juče su izašli na ulice, nakon usvajanja sramne Rezolucije o Srebrenci u UN, kako bi podržali srpski narod i celom svetu poslali jasnu poruku. 

Srbi nisu genocidan narod, bila je jasna poruka svih onih koji su izašli na ulice i podigli ponosno srpske trobojke. Kako se može videti na snimku, nepregledna kolona automobila iz koji su se viorile trobojke, bila je skoro na svim ulicama prestonice.

Na ovaj način, građani su poslali čitavom svetu jasnu poruku da Srbija nije genocidna država, Srbi nisu genocidan narod i nikada to nećemo biti. Nisu uspeli da nas žigošu i da nas etiketiraju oni koji su sve ovo smislili. Osim što je Srbija ovih dana poslala jasnu poruku svima u svetu -  da nismo genocidan narod i država, pokazali smo i da smo deo slobodarskog sveta. To se jasno videlo i na jučerašnjem skupu u Beogradu - koji je odisao energijom slobodarstva i nacionalnog ponosa.

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je juče u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koje su rezoluciju podržali. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike