Pogledajte snimak zbog kojeg nijedan medij u BiH nije smeo da prenese intervju koji je Vučić dao sarajevskom Avazu (VIDEO)

15.06.2024

09:39

0

Predsednik je česta meta napada u sarajevskim medijima

Pogledajte snimak zbog kojeg nijedan medij u BiH nije smeo da prenese intervju koji je Vučić dao sarajevskom Avazu (VIDEO)
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nedavno intervju za Dnevni Avaz. Iako je česta tema u sarajevskim medijima, ovog puta niko iz BiH nije smeo da prenese njegove reči.

Predsednik je naglasio da je kao i uvek, lako pobediti Srbiju na polju uvreda i laži, ali hajde da se malo takmičmo u ekonomiji i u boljem životu građana!

- Hajde da vam postavim pitanje jedno. Ja diktator, lud, sluga Putinov, kišobran snajperista, bolesnik, picousti, i ne znam ni šta sve... I nemam nikakav problem da sve to ponovim. Nema šta nisam čuo i video. 

- A kako ja, odvratan, nikakav, glup, da vas podsetim, 2014. kada sam postao premijer, prosečna plata u Srbiji je bila 329 evra. Prosečna plata u BiH 372 evra. A kolika je prosečna plata sad kod vas u celoj BiH? 655 evra. 

- Za isti mesec ovde u Srbiji 828 evra. Pa vas samo pitam kako se to promenilo za 10 godina? 

- To su dve slike Srbije - prokomentarisao je novinar Avaza.

- To je nebo i zemlja. Mi smo zaostajali 15 posto u platama, a sada imamo 20 posto veće plate. Za samo 10 godina. A pri tome stopa javnog duga Srbije, koja je članica Evropstata, je ispod 50 posto. A u Evropi je 90 posto. Samo to hoću da vam kažem. A pri tome za sve to vreme smo izgradili više kilometara auto-puteva, još malo pa kao u Titovo vreme. 

- I OK je da sam ja sve takav, nemam nikakav problem, samo kako vi tako pametni niste uspeli u međuvremenu da napravite sve to mnogo bolje - rekao je Vučić.

Detaljnije pogledajte u video koji sledi:

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike