Užasna provokacija na Vidovdan i to usred Beograda: Pajtosi Sava Manojlovića promovišu nezavisnost Kosova, na najveći srpski praznik! (FOTO)

12.06.2024

09:42

0

Ovo dokazuje da je Savo Manojlović zapadni projekat

Užasna provokacija na Vidovdan i to usred Beograda: Pajtosi Sava Manojlovića promovišu nezavisnost Kosova, na najveći srpski praznik! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/Printscreen

Šiptarski festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu na Vidovdan, 28. juna, a sponzori su Rokfeler fondacija i NVO Džordža Soroša - Isti oni koji finansiraju i propalog kandidata za gradonačelnika prestonice Sava Manojlovića.

Kako se može videti u najavi na zvaničnoj stranici antisrpskog festivala "Mirdita - dobar dan", on će se održavati od 27. do 29. juna i, navodno, "ima za cilj promovisanje regionalnog mira između Kosova i Srbije", iako je dobro poznatio da ovaj festival svojim delovanjem propagira separatizam i otimanje srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. 

Jasno je da ovo nije nikakva manifestacija ili festival koja promoviše mir, ovo je otvorena provokacija koja narušava ustavni poredak Srbije i vređa osećanja ogromne većine naših građana, s obzirom na to ističu srpsku južnu pokrajinu kao nezavisnu državu i to u centru Beograda! 

Ono što je posebno zanimljivo je to što je jedan od sponzora ovog šiptarskog festivala jeste i Rokfeler fondacija, ista ona koja finasira Sava Manojlovića, koji je na čelu stranke "Kreni-promeni".

Informer/Printscreen
 

Pokret "Kreni-promeni" je osnovan 2020, a počeo je da radi 1. marta prošle godine, da bi dobio više od 225.000 evra donacija. Jedna od uplata bila je u iznosu od čak skoro milion dinara od nemačke NVO, povezane sa Sorošem.

Za samo godinu dana rada pokreta 'Kreni-promeni' Savo Manojlović je od Rokfelera, Soroša i drugih nevladinih organizacija dobio čak 225.000 evra.

Nakon što je otkriveno da je antisrpska Fondacija "Rokfeler" Savu Manojloviću u maju 2021. uplatila 25.000 dolara, klupko je počelo da se odmotava. Do dana današnjeg Manojloviću su na račun organizacije stigle mnogobrojne uplate, a poslednja je bila 10. februara. Tada mu je nemačka nevladina organizacija 'Kompakt', koju finansira firma povezana sa zloglasnim američkim milijarderom Sorošem 'Move on' ('Muv on'), uplatila nešto manje od milion dinara. 

Informer/Printscreen
 

U periodu od 2020. do 2024. godine, Savo Manojlović je ukupno dobio 341.000 evra od:

- Campact e.v. Nemačka (sestrinska organizacija Soroševe Moveon pr firme)

- ⁠Open minds e.v. Nemačka

- ⁠Rockfeller bros fund US

- Urgent action fund for womens US

- ⁠Stichting european climate found Holandija

Takođe, prilikom osnivanja NVO Kreni-promeni, u roku od tri meseca su preko Nemačke dobili 48.000 evra bez prethodnih projekata, iskustva, bez istorijata delovanja. Ovo jasno pokazuje da je Savo Manojlović bio ljubimac stranih ambasada i pre nego što je započeo svoj "aktivizam", što sugeriše da je Manojlović zapadni projekat. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike