"Dosta je bilo laži tajkunskih medija": Andrej Vučić tužio novinare Nove S zbog brutalnih izmišljotina i kleveta, tuženi se nisu pojavili

19.06.2024

14:28

0

Bili smo prinuđeni da podnesemo tužbu, jer je to pisanje bila čista laž, notorna laž, kao što se ti tajkunski mediji generalno služe lažima, rekao je Đukanović

"Dosta je bilo laži tajkunskih medija": Andrej Vučić tužio novinare Nove S zbog brutalnih izmišljotina i kleveta, tuženi se nisu pojavili
Vladimir Đukanović i Andrej Vučić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da bude održano ročište po tužbi Andreja Vučića protiv Jovićević Mihaila, Pivljanin Ranka i Bulajić Jelene, sa Šolakovog portala Nova S, ali je odloženo zato što je tužena novinarka bila sprečena da prisustvuje iz porodičnih razloga. Povod za tužbu su klevetnički tekstovi protiv brata predsednika Srbije, koji ne prestaju, a izgleda da je jedini način da se od laži opozicionih medija neko odbrani, to da preuzme pravdu time što će da potraži zaštitu u Sudu.   

Pre početka ročišta, koje je odloženo, advokat Andreja Vučića, Vladimir Đukanović u izjavi za naš portal, objasnio je zbog čega se njegov klijent odlučio na tužbu protiv ovog medija:

- Andrej Vučić je tužio celo uredništvo Nove S i novinarku koja je pisala svoj autentični tekst, odnosno kolumnu gde su izmislili na osnovu prethodnog pisanja podgoričkih Vijesti, ali čak ne ni onako kako su Vijesti pisale, nego su dodali i svoj stav da je on slavio prvu milijardu evra. Kada tako nanosite štetu ljudima, obmanjujete, lažete, morate da odgovarate pred sudom za jedno takvo lažno novinarstvo. To mora da se zaustavi, jer to nije novinarstvo, to je laganje i stvaranje štete nekome za koga tvrde da je opljačkao državu, što ne može da se podvede ni pod kakvo novinarstvo, već samo pod obmanjivanje građana i pod bestidno laganje. Jednostavno, bili smo prinuđeni da podnesemo tužbu, jer je to pisanje bila čista laž, notorna laž, kao što se ti tajkunski mediji generalno služe lažima - rekao je Đukanović za 24sedam. 

Obzirom na to da je tužena novinarka davala četrdesetodnevni pomen ocu, pa se nije pojavila u sudnici, odlučeno je uz saglasnost svih strana da se ročište odloži, a tim povodom je Đukanović takođe dao izjavu za naš portal: 

- Prosto je ljudski bilo, pošto je tužena dostavila dokaz zašto nije mogla da bude ovde, davala je pomen ocu, pa i mi smo tražili odlaganje da bi na sledećem ročištu bile saslušane i jedna i druga strana i kako bi koncentracija dokaza bila jača, to je potpuno ljudski i normalno. Nama je cilj da se ovo prekine, jer nije normalno, niti je slobodno novinarstvo da se izmišlja da je neko zaradio milijardu evra i da mu se nanosi šteta, jer vi tu iznosite laži kao svoj stav na osnovu koga ispada kao da je brat predsednika Srbije najveći kriminalac.Dosta je bilo da tajkunski mediji iznose laži - rekao je Đukanović i dodao:

- Nema nikakve dileme da je ovo napad na porodicu predsednika Vučića, jer šta ljudi da pomisle kada pročitaju da je brat predsednika navodno zaradio i proslavio prvu zarađenu milijardu evra, to je najgore nešto što neko u novinarstvu može da uradi i jednostavno sa tim (tajkunskim lažljivim nazovi novinarstvom) mora da se prekine - smatra Đukanović.

Višegodišnja kontinuirana kampanja dehumanizacije i kriminalizacije gebelsovskim metodama

Svedoci smo da se godinama, pa i više od decenije vodi prljavi medijski rat lažima i podmetanjima protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kako bi pokušali što više da ga destabilizuju i izbace iz koloseka, osim lažima protiv njega lično, napadaju ga time što dehumanizuju i kriminalizuju njegovu najužu porodicu.  

Takvi napadi se naročito intenziviraju kada je Srbija na udaru spoljnih sila, a dok se Vučić prkosno bori da u takvim situacijama odbrani naš nacionalni ponos i državne i nacionalne interese. Svi znaju koliko je predsednik Srbije privržen svojoj porodici i koliko je vezan za svog brata, što je i sam više puta otvoreno rekao u medijskim istupima. 

Zbog toga spin majstori i propagandisti gebelsovskog tipa, konstantno atakuju na porodicu predsednika, jer su njihove spoljne gazde procenile da je to put koji je najbolji za psihološki pritisak na predsednika Srbije. Tako su posebno na udaru, što vidimo i ovih dana, stariji sin predsednika Srbije Danilo Vučić, od koga pokušavaju da naprave maltene monstruma i huligana, kao i brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, koji je, zbog svojih godina, vremenski nešto duže medijska žrtva tih fabrikanata laži. 

Po principu sto puta ponovljena laž postaje istina, računaju da ako što više zatrpa(va)ju javnost lažnim informacijama, poluinformacijama, spinovima, da će narod poverovati u njihove laži i uzeti ih za istine. Pri tome nikada nema ni trunke profesionalizma u smislu da se čuje druga strana i kontraargumenti, jer njihova klevetnička kampanja, smatraju da može biti uspešna jedino ako je ekstremno jednostrana, brutalna i totalno dehumanizujuća po odabranu metu - žrtvu. 

Koliko su puta samo pisali da je Andrej Vučić ''glavni kriminalac u Srbiji'' pri čemu ga predstavljaju da je vlasnik svega i svačega. Tako ćete povremeno čuti priče '' iz pouzdanih izvora'' i ''reče mi jedan čovek'' kako je Andrej Vučić vlasnik ove ili one kafane, salaša, kako je navodno bacio oko na taj i taj objekat - ne shvatajući pri tome koliko su njihove laži očigledne, jer ni pola od toga ne može ni teoretski da bude tačno, obzirom na to da kada bi Andrej Vučić stvarno bio to što mu pripisuju i bavio se svim i svačim, morao bi biti neki natčovek koji je kadar biti na deset mesta istovremeno. Takođe bi morao biti i jedan od najvećih genijalaca u istoriji, da bi tolike informacije i brige o raznim objektima i računima koje mu u svojim lažima pripisuju, mogao da drži u svojoj glavi.

Na tom tragu da je ''Andrej vlasnik cele Srbije'' udarali su iz Šolakovih medija po bratu predsednika. Tako su za ''kredibilne informacije'' pokušali da nametnu javnosti i nekakva govorkanja sa Skaj prepiski ''moralnih gromada'' Ljuba Milovića , Radoja Zvicera i Petra Lazovića u kojima je Milović tvrdio da su '' Zvonko i Andrej proslavili milijardu''. Dovoljna je bila samo iskra navodnih krimi govorkanja, da Nova S od toga počne da pravi čitav jedan narativ protiv Andreja Vučića, a konkretno je to u slučaju koji je povod današnjeg odloženog ročišta i tužbe Andreja Vučića protiv uredništva Nove S i njenih novinara, primenila jedna od tuženih, novinarka Jelena Bulajić sa svojim propagandnim pamfletom '' Andrejeva milijarda za naš troskok'', koji je objavljen na portalu Šolakove Nove S.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike