Šapić: Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika

10.05.2024

21:50

0

Šapić je okupljenim Lazarevčanima ukazao na to koliko je toga urađeno u Lazarevcu u prethodnih godinu i po dana

Šapić: Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Izuzetno je važno da svi budemo jedinstveni. Važno nam je jedinstvo i našoj stranci i koaliciji, ali i ovde u Lazarevcu, u Beogradu, kao i u čitavoj Srbiji. Naša zemlja i narod proživljavaju jedan od najtežih momenata još od bombardovanja '99. godine i treba da učinimo sve kako bi olakšali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog borbe koju vodi. Tu borbu ne vodi zbog sebe, ni zbog nas koji smo se ovde skupili, već za bolje sutra svih nas i naše dece. Vodi je da naša deca ne bi sutra imala teg oko vrata koji će ih unazaditi i koji nam ne bi dozvolio da budemo ono što jesmo. Živimo u momentu u kom čitav srpski narod mora pokazati jedinstveni i zato ovi izbori jesu daleko više od lokalnih - istakao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, na mitingu koalicije „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ u Lazarevcu.

Beoinfo
 

Ponovio je da Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika.

-Beograd mora da ima srpskog gradonačelnika i srpsku vlast, Lazarevac treba da ima srpskog predsednika opštine, kao što imamo srpsku vladu, srpskog premijera i srpskog predsednika. Ne zato što smo šovinisti koji ne poštuju ljude druge nacije ili vere, već zbog toga što nećemo da se stidimo i da se snebivamo ko smo i šta smo i za koga treba da se borimo. Zato treba da budemo jedinstveni, da pomažemo jedni drugima, ali i da pokažemo toleranciju prema onima koji žele da nas na svakom koraku isprovociraju - kazao je Šapić.

Šapić je okupljenim Lazarevčanima ukazao na to koliko je toga urađeno u Lazarevcu u prethodnih godinu i po dana.

Beoinfo
 

 

-U prethodnih godinu i po dana izgradili smo dve balon sportske hale, uredili smo plato hrama Svetog Dimitrija, izgradili smo 14 multifunkcionalnih sportskih terena i dečijih igrališta, asfaltirali mnogo ulica i puteva, rekonstruisali 5 škola. Očekujem da će za 30 dana biti gotovi radovi na lazarevačkoj pijaci, a uskoro počinjemo sa radovima na rekonstrukciji osnovne škole „Dule Karaklajić“. Očekujem i završetak radova na izgradnji vodovoda, nakon čega će 500 domaćinstava konačno dobiti pijaću vodu, a u planu je i završetak radova na izgradnji trga ispred Opštine Lazarevac, kao i ono što je najvažnije, a to je izgradnja vrtića u Stepojevcu. Nisam ovo nabrajao da bih se hvalio, već sam želeo da vam kažem da ukoliko dobijem priliku da nastavim da vodim Beograd, ni Lazarevac, ni druge prigradske opštine neće biti zapostavljene. Neće praviti razliku između Beograđana koji žive u prigradskim opštinama i centru grada. Svako autobusko stajalište u Lazarevcu dobiće informativne table, kao i nastrešnicu, jer kiša kad pada, pada i na Savskom vencu i u Lazarecu.

Beoinfo
 

 

Istakao je i da kandidati opozicije nemaju ni dana iskustva gotovo ni u jednom poslu, a kamoli na tako važnoj funkciji kao što je funkcija gradonačelnika Beograda.

 

-Isuviše sam dugo u ovom poslu da bi mu olako prilazio. Svestan sam i posle 14 godina bavljenja lokalnom politikom, koliko treba da radim na sebi i da kod sebe unapredim još mnogo stvari, kako bih unapredio Grad i da bih svima nama pomogao da što kvalitetnije živimo. Treba da čuvamo jedni druge, jer su ovi izbori daleko važniji od lokalnih, oni su bitka za Srbiju. Živela Srbija, živeo Lazarevac, živeo Beograd - rekao je prvi čovek prestonice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike