U tajkunskim medijima nastao muk nakon povika Šiptara i ustaša "Ubij Srbina", a onda progovorili i veličali Hrvate!

20.06.2024

17:01

0

Nova S htela je da "izgladi" stvar tako što je nespretnim humorom pokušala da pokaže da poziv na smrt Srba i nije tako strašan

U tajkunskim medijima nastao muk nakon povika Šiptara i ustaša "Ubij Srbina", a onda progovorili i veličali Hrvate!
Sraman potez tajkunskih medija - Copyright AP Photo/Ebrahim Noroozi

Nakon nezapamćenog skandala na utakmici Evropskog prvenstva između Albanije i Hrvatske, u kome su iz sveg glasa navijači obe strane skandirali "Ubij Srbina! i "Srbe na Vrbe", u tajkunskim medijima nastao je muk, a onda, kao da to nije bilo dovoljna sramota, učinili su nešto još gore.

Sramno ponašanje hrvatskih i albanskih navijača nisu osudili ni hrvatski, ni albanski mediji, već su situaciju nazvali apsurdnom, a onda su poručili da su Srbi "podivljali".

Tajkunski mediji u Srbiji napravili su se ludi i, bar na naslovnim stranama portala, nije bilo reči o pozivima na linč Srba.

Facebook
 

 

Nova S htela je da "izgladi" stvar tako što je nespretnim humorom pokušala da pokaže da poziv na smrt Srba i nije tako strašan.

"Hrvati bi da „ubiju Srbina“, a da pre toga odigramo fudbal u finalu" - glasi naslov vesti u kojoj tajkunski medij pokušavaju da ublaže skandalozno ponašanje hratskih navijača.

Potom pomenuto glasilo piše o situaciji u kojoj je Hrvat nudi pomoć Srbinu, a potom razgovor teče o fudbalu i prijateljskim tonom.

I nema sumnje da se tako sve i odigralo, da ne uzvikuju svi Hrvati "Ubij Srbina", ali način na koji tajkunski mediji izveštavaju o jučerašnjoj situaciji, odnosno ne izveštavaju već prikrivaju skandal, a potom način na koji pokušavaju da ublaže sve i da skrenu sa teme pišući o "prijatejskom susretu" je krajnje sraman.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike