Dina Vučinić: Predsednik Vučić u UN odbranio čast i obraz svih Srba

24.05.2024

13:41

0

Najveće zasluge za to što je rezoluciju podržalo samo 43 odsto država članica, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Dina Vučinić: Predsednik Vučić u UN odbranio čast i obraz svih Srba
Copyright Dnevnik.rs

Dina Vučinić, članica Izvršnog odbora SNS u Novom Sadu i članica Gradskog veća za obrazovanje izdala je saopštenje za javnost, a prenosimo ga u celosti.

- Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici nije podržala većina članica Ujedinjenih nacija. Kad se saberu države koje su glasale protiv, one koje su bile  uzdržane i države koje nisu glasale, rezoluciju nije podržalo 107 država.

S druge strane, uz pomoć pritisaka i ucena, predlagači rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, uspeli su da ubede 84 države da podrže njihov predlog, ali nisu uspeli da ponize, slome i obeščaste Srbiju i srpski narod. Na strani Srbije je većina članica Ujedinjenih nacija. Na strani Srbije je većina čovečanstva.

Najveće zasluge za to što je rezoluciju podržalo samo 43 odsto država članica, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u sedištu Ujedinjenih nacija uspeo da dokaže da rezolucija nije utemeljena u istini, da nije zasnovana na dobrim namerama, da nije posvećena miru već novim podelama i, što je za srpski narod najvažnije, uspeo je da celom čovečanstvu ukaže na činjenice da u Srebrenici nije počinjen genocid, i da je srpski narod jedina stvarna i istinska žrtva genocida na Balkanu.

Predsednik Srbije se borio za istinu. Za pravdu. Za čast i obraz srpskog naroda. Koliko je važno da se Srbima ne nametne pečat genocidnog naroda najbolje znamo mi izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nad nama je u Drugom svetskom ratu, i tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji izveden najstravičniji genocid koji ljudski um može da zamisli. Mi znamo koliko smo stradali. Koliko nas je zaklano, ubijeno maljevima i bačeno u jame, od Jadovna, Donje Gradine, Livna, Siska, Stare Gradiške i zloglasnog Jasenovca. Koliko nas je stradalo u Bratuncu, koliko nas je stradalo, proterano i obespravljeno u "Bljesku" i "Oluji".

Mi iz kolona s Petrovačke ceste znamo šta je stradanje, i znamo da su Srbi ponosan i čestit narod, i nema te rezolucije koja može da pomrači naš doprinos slobodarskoj istoriji Evrope i sveta. Predsedniče, harbro ste se borili. Predsedniče, mi smo uz vas. Za Srbe. Za Srbiju. Za pravdu i istinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike