Hladan tuš za opozicione medije: Upitali Kristofera Hila o Svesrpskom saboru, a onda su dobili potpuno neočekivan odgovor za njih!

12.06.2024

12:38

0

Hil odgovorio da Srbija ima konstruktivnu ulogu u procesu stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti

Hladan tuš za opozicione medije: Upitali Kristofera Hila o Svesrpskom saboru, a onda su dobili potpuno neočekivan odgovor za njih!
Kristofer Hil - Copyright Profimedia

Svesrpski sabor, koji je održan 8. juna jasan je pokazatelj učvršćivanja veza jednog naroda, svojevrsna manifestacija patriotizma, potvrda jedinstva i jače povezanosti Srbije i Republike Srpske.

Ubrzo nakon toga od srbomrzaca su usledili napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, patrijarha Porfirija i ceo srpski rod, a  reagovala je i američka ambasada u Sarajevu, navodeći da zaključci koji su usvojeni na Svesrpskom saboru ne predstavljaju odbranu Dejtonskog sporazuma već su, kako tvrde, smišljen napad na taj mirovni sporazum i državne institucije BiH. 

U svemu tome, kao lideri u vođenju antisrpske kampanje i nanošenju štete Srbiji, nisu izostali ni tajkunski mediji, pa je tako Nova S zatražila i stav ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila apropo održanog Svesrpskog sabora. 

Na pitanje kakvo je njegovo mišljenje u vezi sa porukama koje su izrečene na saboru i kakav je njegov stav povodom izjave ambasadaora u BiH, usledio je hladan tuš za njih, jer je Hil odgovorio da Srbija ima konstruktivnu ulogu u procesu stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za Zapadni Balkan.

- Fokus svih kojima je stalo do Srbije i njene budućnosti treba da ostane na stvaranju mirne i prosperitetne budućnosti za čitav Zapadni Balkan, povećanju regionalne saradnje sa EU integracijom kao konačnim ciljem. Srbija ima konstruktivnu ulogu u tom procesu i mi pozdravljamo mnoge primere njenih lidera u kojima se obavezuju da će to učiniti - jasan je bio ambasador SAD Kristofer Hil.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike