Rusija se moli za braću Srbe: Patrijarh Kiril naložio bdenje za naš narod u noći između 22. i 23. maja u svim ruskim hramovima!

22.05.2024

13:30

0

Molitva za srpski narod će u svim ruskim crkvama biti služena u noći između 22. i 23. maja

Rusija se moli za braću Srbe: Patrijarh Kiril naložio bdenje za naš narod u noći između 22. i 23. maja u svim ruskim hramovima!
Patrijarh Kiril - Copyright Tanjug/Igor Palkin/Russian Orthodox Church Press Service via AP

Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril naložio je molitvu za srpski narod i ona će u svim ruskim crkvama biti služena u noći između 22. i 23. maja. 

- Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasejanju u noći između 22.- 23. maja služi svenoćno bdenje za spas našeg bratskog srpskog naroda - rekao je patrijarh Mosovski i sve Rusije Kiril.

Podsetimo, u četvrtak ujutru na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moliće se oko ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod. 

Takođe, najveći broj crkava u zemlji i rasejanju zvoniće zvona tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda.

Podsetimo, u četvrtak 23. maja, u Njujorku će pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija biti glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Naša delegacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima za nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države. 

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro, koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snge odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poruka je predsednika Vučića. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike