Kanadska nutricionistkinja savetuje kako da pojedete samo jednu čokoladicu i da vam to bude dovoljno slatkog za celi dan (VIDEO)

21.04.2024

06:45

0

Autor: V. I.

Ako stalno žudite za slatkišima, evo predloga kako da tome doskočite

Kanadska nutricionistkinja savetuje kako da pojedete samo jednu čokoladicu i da vam to bude dovoljno slatkog za celi dan (VIDEO)
Copyright Freepik/printscreen TikTok

Kanadski registrovani dijetetičar i nutricionistkinja Miranda Galati tvrdi da možete da pojedete samo jednu čokoladicu i da se osećate zadovoljno celog dana. Samo treba da sedite njena dva trika, koja je podelila na svom TikToku.

1. Prestanite da čuvate za kasnije

"Prvo, želim da prestanete da čuvate svoju čokoladicu do kraja dana i umesto toga istražite dodavanje u druge obroke i grickalice u različito vreme“, rekla je Galati u TikToku koji je zabeležio više od 20.200 pregleda.

"Razlog zašto ovo funkcioniše jeste u tome što kada čuvate omiljenu hranu do kraja dana, stvarate previše iščekivanja. A s puno iščekivanja i uzbuđenja, to će napraviti veliki pritisak na iskustvo ishrane i otežati osećaj zadovoljstva kod male količine”, kaže ona.

Freepik
 

2. Uparite sa zdravim grickalicama

Što se tiče drugog trika, Galatijeva ga je demonstrirala dok je pripremala tanjir narezanih jabuka i povrća. Ona ističe da ne treba da jedete čokoladu ili slatkiše bez ičega več uz zdrave grickalice ili obroke sa nutritivnom vrednošću za postepeniji porast i pad šećera u krvi.

"Razlog zašto ovo funkcioniše jeste taj što kada imate slatkiš ili zabavnu hranu sami po sebi, to će biti mnogo šećera i ugljenih hidrata, a malo proteina i vlakana. To znači da ćete moći lako da dobijete energiju iz zabavne hrane i vaše telo će doživeti brzi skok šećera u krvi, a zatim i brz pad odmah nakon toga“, objasnila je Galatijeva i dodala:

"A kada vam šećer u krvi padne naglo i brzo, to će vas ostaviti umornim i punim dodatne želje za još grickalice koja vam je i izazvala taj skok.”

U odeljku za komentare, njeni pratioci su pohvalili ove dve tehnike.

"Kao terapeut preporučujem sve ovo! Bravo!”, napisao je jedan, a drugi je pohvalio: "Ima logike, a i radi".

 

@real.life.nutritionist

There’s nothing wrong with you and you’re NOT addicted to sweets 😭 Do you believe me?? Let me first say that those FEELINGS and experiences of being out of control around treats and sweets is 100% real and valid. I’ve spoken to countless clients and women who feel this way (and I’ve been there too). Where we have it wrong though is thinking it’s an innate flaw and that nothing can be done about it. If you’re someone who struggles to stop at one chocolate or one cookie or one bowl of chips… you’re not alone. And these two strategies can REALLY help. Try this dietitian tip and report back! LMK in the comments — Have you tried either of these two strategies and did they help you? 💗 #dietitian #diettips #sugar ♬ original sound - Miranda Galati | Dietitian

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike