Brisači loše brišu, gume na vratima automobila škripe: Iznenadićete se koje jeftino sredstvo iz domaćinstva pomaže

01.05.2024

18:24

1

Autor: K. O.

Verovali ili ne, neki problemi se mogu rešiti jeftino i očas posla

Brisači loše brišu, gume na vratima automobila škripe: Iznenadićete se koje jeftino sredstvo iz domaćinstva pomaže
Copyright Freepik

Iako vaš automobil, uz redovno održavanje, godinama može da služi bez ozbiljnih kvarova, s vremenom se ipak troši, te počinju pojavljivati neki novi neobični zvukovi, škripanje ili čudni mirisi.

Bez obzira na to što ovi problemi nisu hitni kao razni kvarovi koji zahtevaju posetu mehaničaru, s vremenom postaju iritantni.

Ipak, mogu se jeftino rešiti korišćenjem svakodnevnih proizvoda iz domaćinstva. Na primer, običan sapun ima pet korisnih primena koje mogu poboljšati iskustvo vožnje u vašem automobilu.

Eliminacija zvukova i škripe

Prve dve primene sapuna u automobilu odnose se na eliminaciju raznih zvukova i škripanja. Na primer, ako primetite da guma na vratima proizvodi čudan zvuk prilikom zatvaranja, dovoljno je proći sapunom i problem je rešen.

Freepik
 

Takođe, često se tokom vremena počne čuti škripa prilikom otvaranja i zatvaranja šarki vrata. Trljanje sapunom će "omekšati" trenje u mehanizmu koje uzrokuje škripanje i eliminisati ga.

Prozori i retrovizori

Naredne dve upotrebe sapuna odnose se na prozore i retrovizore automobila. Kada pada kiša, kapljice imaju tendenciju zadržavanja na staklima retrovizora, ali ako ih namažete sapunom, pazite da ne ostane ostataka na površini, sapun će delovati kao sredstvo za odbijanje vode.

Još jedan problem koji često imamo je kada brisači vetrobranskog stakla ne čiste staklo dobro. Jednostavnim prelaskom sapuna preko površine vetrobrana olakšaćete klizanje guma brisača, koje će bolje obavljati svoj posao.

TikTok Printscreen
 

Neprijatni mirisi

Na kraju, peta primena sapuna je za uklanjanje neobičnih ili neprijatnih mirisa u kabini automobila. Možete uzeti sapun sa jačim mirisom, staviti ga u ambalažu i ostaviti u automobilu, ili možete napraviti nekoliko rupa u sapunu i ostaviti ga u autu.

Iako možda zvuči neobično, vredi pokušati.

Nemate šta da izgubite, a možete mnogo dobiti jer bilo koja od ovih primena neće oštetiti nijedan element ili komponentu automobila, prenosi Autoklub.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike