Elen Pompeo za 24sedam otkriva tajnu odlaska iz "Uvoda u anatomiju": Morala sam da ostavim Meredit Grej iza sebe (FOTO)

01.05.2024

20:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Nas dve smo odavno prošle tu tačku rastanka", ističe popularna glumica

Elen Pompeo za 24sedam otkriva tajnu odlaska iz "Uvoda u anatomiju": Morala sam da ostavim Meredit Grej iza sebe (FOTO)
Copyright Promo/ABC/STAR

Posle dve decenije medicinskih čuda i dramatičnih preokreta, serija “Uvod u anatomiju” vraća nam se 2. maja sa jubilarnom 20. sezonom na kanal STAR LIFE, gde ćemo je premijerno pratiti četvrtkom od 22 časa.

Najdugovečnija medicinska drama, koja je i na listi američkih serija sa najvećim brojem sezona zauzela visoko šesto mesto, u novih 10 epizoda doživeće velike promene. Ovo će biti prva sezona u kojoj Meredit Grej neće biti stalni član ekipe bolnice “Grej/Sloun”.

Profimedia
 

Glumica Elen Pompeo imala je smanjen angažman i u prethodnom ciklusu, ali je obavljala poslove izvršnog producenta. Sada će se pojaviti u četiri epizode i kao narator najaviti i odjaviti svaki nastavak. Meredit je rastrzana između strogih bolničkih pravila i želje da istraje u radu na svojim teorijama o lečenju Alchajmerove bolesti. Mada joj Ketrin preti da će je otpustiti, ona će tajno nastaviti sa istraživanjem. Zbog toga će morati da napusti bolnicu i ode u Boston, a na njeno mesto dolazi Bejlijeva.

Šonda Rajms ima razloga za slavlje, jer joj je najuspešnije TV čedo nedavno obnovljeno za 21. sezonu. Mada se šuškalo da će se vratiti u 20. ciklusu, Ketrin Hajgl je izjavila da će u narednom nastavku reprizirati ulogu dr Izi Stivenson, koja joj je donela Emi nagradu, ukoliko joj to budu dozvolile obaveze prema drugim projektima. Elen Pompeo, međutim, o povratku svojoj junakinji, uz koju živi gotovo 20 godina, ima drugačije mišljenje, koje otkriva ekskluzivno za 24sedam.

Promo/ABC/STAR
 

- Pre svega želim da zahvalim publici i našim vernim obožavaocima na njihovoj velikoj ljubavi koju gaje prema našoj seriji. To je jedna od najvažnijih stvari koja me je obavezivala sve ove godine da se ne oprostim od Meredit. Prošle su skoro dve decenije otkako smo svi mi stali na set “Uvoda u anatomiju”. Uz nas su odrasle generacije gledalaca. Sve serije imaju svoju odanu publiku, ali mi se čini da je naša posebna, jer traje tako dugo. Oni iznova i iznova očekuju kontinuitet u životima naših likova i zato je tako teško prekinuti nit. Nemoguće je samo otići. Bila je prava umetnost i za mene i za producente kako da se “izvučem” iz ove uloge - otkriva na početku razgovora zaštitno lice kultne serije.

Više nema nostalgije

Posle toliko godina u istoj roli, šta vam je najveći izazov kada pročitate scenario za nove epizode?

- Svaka drama traži konflikt. Vrhunsko umeće je održati taj konflikt tokom tolikog broja sezona. Ono što sada želim Meredit jeste da prestane da donosi pogrešne odluke. Međutim, ono što joj ja želim mnogo se razlikuje od onoga što su scenaristi zamislili. Ono što ona proživljava na ljubavnom planu sa Nikom, koga igra Skot Spidman, možda je i najbliže onome što možemo nazvati izazovom. Svakom liku, naročito posle toliko godina, potrebna je evolucija da bi imao svrhu. Verujem da ta “razlika u mišljenjima” između Meredit i Nika čini osnovu njene dalje evolucije u seriji. Kao što znamo, Meredit napušta kliniku i odlazi u Boston da bi dalje radila na istraživačkom radu, ali to podrazumeva i da svoj dosadašnji život, uključujući i Nika, ostavlja iza sebe.

Promo/ABC/STAR
 

Da li ovaj pravac priče donosi i vama novi početak u glumačkom smislu?

- Verujem da svaki glumac, bez obzira na to koliko je neki projekat garancija njegovog lagodnog života, u nekom trenutku poželi nešto novo. Odavno sam poželela da napravim taj korak dalje. I ne žalim što sam na neki način morala da ostavim Meredit iza sebe. Nas dve smo odavno prošle tu tačku rastanka, i nema više nostalgije.

Želim da se razvijam u novim pravcima i priželjkujem sebi velike izazove. Pokrenula sam podkast “Reci mi”, gde sam ugostila mnoge zanimljive ljude iz sveta šou-biznisa, između ostalih i Patrika Dempsija, i to je nešto u čemu trenutno uživam.

Prošlo je 20 godina otkako ste zakoračili na set “Uvoda u anatomiju”. Sećate li se tog prvog dana?

- Serija je postala veliki hit već posle prve epizode. Sećam se, kada je šou emitovan, već sledećeg jutra na setu je vladalo veliko uzbuđenje. Rejting je bio ogroman. U to vreme emitovali smo se odmah posle “Očajnih domaćica” u Americi, i već od starta naše brojke su uspele da pariraju najgledanijem programu.

Promo/ABC/STAR
 

Ali mnogo toga se promenilo od tada. Danas je teško ponoviti uspeh serija iz tog vremena. Tome najbolje svedoče rejtinzi serija koje se danas emituju. Brojke su neuporedive. Današnji najbolji rezultati su daleko od onoga što je bilo merilo uspeha u ono vreme. Preko noći smo postali velike zvezde. Srećom, tada nisu postojale društvene mreže. Verujem da ne bismo mogli da živimo od pratilaca.

Do jednog trenutka nisam pogledala nijednu epizodu

Serija i glumci i danas privlače veliku pažnju na društvenim mrežama?

- Istina, ali ipak sa 20 sezona distance od tog vremena kada smo bili na početku i u žiži interesovanja. Mada, i danas osećamo svu tu ljubav i pažnju s kojom nas obožavaoci prate. Uvek me iznenadi koliko mladih danas gleda seriju, i to mi bude pomalo čudno, jer zašto, ali i kako bi neko ko se u vreme emitovanja tih prvih sezona nije ni rodio, danas uopšte znao za nas i “Uvod u anatomiju”. 

A onda se setim da postoje striming platforme, na kojima mladi gledaju seriju od početka. To vam govori sve o tome koliko se vreme promenilo. Ali mi je drago što smo i dalje zanimljiva TV tema. Takođe, interesantno mi je i to da dugo uopšte nisam gledala seriju i ono što smo snimali. Prve sezone pogledala sam tek kada mi je ćerka napunila šest godina i poželela da pogleda “Uvod u anatomiju”, jer su, naravno, svi njeni prijatelji znali i pratili seriju. Do tada nisam videla nijednu epizodu.

Profimedia
 

Po čemu ćete pamtiti “Uvod u anatomiju”?

- Po ljubavi gledalaca i svim predivnim ljudima sa kojima sam radila tokom skoro 20 godina. To je nešto što čini suštinu svakog posla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike