Recept dana: Punjeno čokoladno jaje - poslastica sa filom od krem sira, vanile i džema zbog koje će uskršnja trpeza biti još lepša (VIDEO)
Mlađi će se oduševiti, ali ni stariji neće ostati imuni na izgled i ukus ovog kolača
Ukoliko planirate da pravite malo drugačije poslastice za Uskrs, onda je punjeno čokoladno jaje idealno rešenje.
Ne samo da je preukusno, već je i dekorativno, pa će tako savršeno izgledati na vašoj svečanoj trpezi.
Ovo čokoladno jaje je prepuno fila od krem sira i vanile, kao i džema koji se dodaje na kraju. Poslastica je lagana i osvežavajuća, a obožavaće je i mlađi i stariji.
Priprema je brza i jednostavna, a verujemo da ćete uživati u njoj.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- čokolada
- veća voćka jajastok oblika (može dinja)
- 150 g krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika želatina
- 50 ml vode
- 150 ml slatke pavlake
- 2 kašike džema po želji
- voće za ukras
Priprema:
Otopite čokoladu, a dinju jajastog oblika umotajte u providnu foliju i do pola je umočite u istopljenu čokoladu i ostavite da se stegne.
Providnu foliju isecite, izvadite dinju, a zatim i foliju.
Pomešajte želatin sa vodom i ostavite ga da nabubri.
Pomešajte u posudi krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok. Sve sjedinite mikserom, a zatim dodajte želatin koji ste otopili na pari i slatku pavlaku.
Umutite i sipajte u čokoladno jaje. Poravnajte smesu i stavite u frižider da se stegne, a zatim kašikom u sredini fila napravite manju rupu, sipajte džem i ukrasite voćem.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari