Vučić se sastao sa ambasadorom Kine: Ponosni smo na čelično partnerstvo, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija!

06.05.2024

10:42

0

Predsednik je istakao da je čast koju Si svojim dolaskom čini Srbiji nemerljiva za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst

Vučić se sastao sa ambasadorom Kine: Ponosni smo na čelično partnerstvo, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija!
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na sastanku sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom da je Srbija ponosna na čelično partnerstvo sa Kinom i da sa nestrpljenjem čeka posetu kineskog predsednika Si Đinpinga.

- Poslednje pripreme za posetu predsednika Si Đinpinga, koja je za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu - napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je čast koju Si svojim dolaskom čini Srbiji nemerljiva za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst.

- Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom - naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Republike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike