Da vas prošlost automobila ne iznenadi: Dva jednostavna alata otkrivaju da li je automobil bio razbijen ili lakiran

28.04.2024

17:17

0

Autor: K. O.

Svaki korak je ključan kako biste izbegli moguće buduće probleme

Da vas prošlost automobila ne iznenadi: Dva jednostavna alata otkrivaju da li je automobil bio razbijen ili lakiran
Copyright Freepik

Kada krenete u potragu za idealnim polovnim automobilom, svaki detalj je važan. Od provere ispravnosti motora do detaljne analize karoserije i enterijera, svaki korak je ključan kako biste izbegli moguće buduće probleme.

Međutim, jedno od najvećih iznenađenja koja možete doživeti jeste otkriće da je automobil koji ste nameravali da kupite pretrpeo ozbiljnu štetu.

Najvažniji saveti za procenu stanja karoserije

Nije tajna da prodavci ponekad koriste razne trikove kako bi sakrili tragove prethodnih oštećenja. Da biste se osigurali i sprečili neprijatna iznenađenja, postoji nekoliko trikova:

Pažljivo pregledajte automobil iz svakog ugla: Promene u nijansama boje mogu otkriti prethodne popravke ili zamene delova.

Detaljno pregledajte ivice: Vrata, gepek i poklopac motora mogu kriti tragove korišćenja boje i lakiranja.

Inspekcija na dobro osvetljenom mestu: Sunčeva svetlost je vaš saveznik u otkrivanju nedostataka na boji i karoseriji.

Ipak, čak i uz ove metode, teško je precizno proceniti debljinu boje, što je ključno za otkrivanje skrivenih popravki. Tu na scenu stupaju specijalizovani uređaji.

Freepik
 

Merač debljine laka: Vaš najbolji prijatelj pri kupovini polovnjaka

Merač debljine boje, iako mali, igra veliku ulogu u proceni prethodnih šteta na vozilu. Ovaj uređaj može precizno odrediti debljinu boje u mikronima, omogućavajući vam da vidite da li su na automobilu izvođene veće popravke. Tipično, neobnovljeni automobil ima debljinu boje između 100 i 200 µm, dok oni sa istorijom popravki mogu imati znatno veću debljinu.

Za one koji preferiraju jednostavnost, magnetske olovke takođe nude brz način za identifikaciju područja s potencijalnim popravkama, zavisno od materijala ispod boje. Ovi jednostavni alati mogu se povoljno nabaviti na Amazonu i sličnim internet trgovinama, ili specijalizovanim prodavnicama.

Profimedia
 

Dakle, sa pravim alatima i znanjem, možete se osigurati protiv kupovine automobila s skrivenim nedostacima lima i laka.

Merač debljine boje i magnetska olovka mogu biti dva esencijalna alata koja vam mogu pomoći u pregovaranju i osigurati da vaša sledeća kupovina bude sigurna i zadovoljavajuća. Ne dozvolite da vas prošlost automobila iznenadi, piše Jutarnji.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike